Archief Vraag & aanbod

Projectleden gezocht!
 
Kamerkoor Akkoord is op zoek naar bassen en tenoren voor twee jubileumconcerten op 8 en 9 februari 2019. We zingen de Nelsonmis van Haydn en Vespers van Mozart.

De Echo der Duinen (www.echoderduinen.nl) uit Noordwijk is op zoek naar een koor, dat een Kerstmatinee wil verzorgen op zondag 23 december 2018.


Stichting Key2Singing zoekt voor haar Project English Songs (Tudor, Tunes and Tears) nog een goede tenor!

Informatie en aanmelding via website: www.key2singing.nl


Projectzangers gezocht. Vanaf juni 2018 start Kamerkoor Con Passione met repetities voor een novemberconcert met het thema '100 jaar einde WO I'.

Daarin wordt samengewerkt met het Loopgravenoctet... 8 professionele zangers.


COV Excelsior is een gemengd koor met ca. 70 leden. Op 23-2-2019 voeren wij de ELIAS van Mendelssohn uit. Wij vragen per direct enthousiaste zangers, met name tenoren en bassen (als u bekend bent met de muziek: per september 2018).


Het Leids Projectkoor beslist begin december of het aankomende project, dat in mei/juni 2018 te beluisteren zal zijn, doorgang kan vinden.
Men is nog naarstig op zoek naar mannelijke zangers en een enkele alt.


De Veenfabriek zoekt zangers voor 'Overdevloer bij de Veenfabriek'! Vanaf 4 december gaan we van start met een muzikaal onderzoek met het thema 'toekomst'. 


Nijenhuis en Co zoekt met spoed zangers en zangeressen vanaf circa 60 jaar -klassiekere types, chic- die op zaterdag 8 juli 2017 een dag willen figureren in de speelfilm 'Gek van Geluk' met onder meer Waldemar Torenstra, Carly Wijs, Henri van Loon en Plien van Bennekom.

Zie hier de oproep!


Margot Kalse doet een dringende oproep voor een alt(us) die madrigalen en motetten van Monteverdi en Gesualdo kan zingen.
Bij interesse svp mailen naar margotkalsevocaal@gmail.com.


    Inspiration zoekt een dirigent! 
 
    Inspiration is een dameskoor, 50+  met ongeveer 25-30 leden. 
    Repetitie op woensdagavond bij voorkeur, maar eventueel kan donderdagavond ook.
    Inspiration zingt lichte muziek, wat oudere popsongs, drie- en soms vierstemmig. 
    Motto: Muziek maken is heerlijk, en gezelligheid is belangrijk.
 
    De contactpersoon is Hennie Minjon, tel. 071-5895249

Zoals misschien bekend gaan COV Con Amore en COV Leidschendam in een samenwerkingsverband op zaterdag 28 oktober het Requiem van Verdi in de Leidse Pieterskerk uitvoeren.

Dit grootse werk vraagt een groot orkest en een groot aantal zangers.  Wij kunnen hiervoor nog projectzangers plaatsen. De muzikale leiding is in handen van Bernhard Touwen.


Bij deze een vriendelijke herinnering voor je interesse en deelname aan ons nieuwe project 'Hartstocht, Hemel en Hel' o.l.v. Margot Kalse, met muziek van Monteverdi en Gesualdo. Een nieuwe uitdaging, na het klinkende succes van "Op Reis met Scarlatti"  vorig jaar!


Op het programma van het concert, eind januari 2017, staan werken van Sisask, Kreek, Pärt, Whitacre, Gjeilo, Mendelssohn, Palestrina e.a. Het meedoen aan dit winterconcert kan ook op projectbasis plaatsvinden.


Inschrijving geopend voor “Viva Verdi en Rossini”!!

Beste koorleden en geïnteresseerden,

Met veel plezier laten wij jullie weten dat de inschrijving voor het koorproject 2017 ’Viva Verdi en Rossini’ is geopend! Met dit project hopen we tegemoet te komen aan de wensen van veel koorleden. Dat wil zeggen: een groot koor, een groot orkest, vier solisten, veel publiek en extra podiumactiviteiten.

Samen met onze vaste dirigent Wim de Ru en de muziekcommissie hebben we een prachtig programma samengesteld. Wij gaan Italiaans repertoire uit de 19e eeuw zingen, zowel wereldlijk als geestelijk. Van Gioacchino Rossini zal een religieus werk worden uitgevoerd, namelijk de Messa di Gloria, uniek voor Leiden en een première voor Zuid Holland. Dit prachtige werk is in de zeventiger jaren 'herontdekt'.


OUD. Helga Kruse wordt de nieuwe dirigent.

Wereldkoor Leiden zoekt een nieuwe dirigent.


Floreat Musica

In Leiden heeft een aantal amateurkunst-liefhebbers een nieuwe stichting opgericht, Stichting Floreat Musica. Deze stichting wil de professionaliteit en innovatie van kamerkoormuziek bevorderen.
Hierbij vindt u een aankondiging van de eerste workshop 'Zangatelier', georganiseerd door deze nieuwe stichting.


PUIC is op zoek naar een nieuwe dirigent. Er kan tot 1 juni gesolliciteerd worden.


Vanuit de Leidse Koorschool, opgericht door Rozemarijn Kalis, start een nieuwe cursus solfège voor koorzangers.


  

heeft een gevarieerd repertoire,  van klassiek tot modern en altijd uitdagend. 


Begin volgend jaar start er een project rond de Leidse Cantate 'Vredezang' uit 1831, geschreven voor de Leidse Jagers die uit België terug kwamen. Dit project is georganiseerd door Vereniging Het Plantsoen in samenwerking met de historische vereniging Oud Leiden.


Oproep:
Sedenka Balkanvrouwenkoor heeft plaats voor een lage alt.
Wekelijks repetities dinsdagavond. Repertoire van Slovenië tot Georgië.
E-mail: lstumpel@casema.nl.


Eerste Leidse Kerkmuziekdag op 7 november in de Vredeskerk. Inspiratie voor advent en kerst!

Een hele dag lang biedt de PGL (Protestantse Gemeente Leiden) de kans om actief aan de slag te gaan met muziek voor advent en kerst. Zelf doen én luisteren, ontdekken en ontmoeten. 's Ochtend kunt u in twee rondes meedoen met de workshops "Improvisatie", "Gregoriaans" en "Liederen in gewone taal", onder deskundige leiding van leiding van Jan Marten de Vries, Theo Goedhart en Tim Hermsen.  De middag is gereserveerd voor een muzikale reis door de tijd, met advents- en kerstliederen van de 12e eeuw tot en nu, begeleid door het Regenboogkoor en met een toelichting door dirigent Hendrik Vonk.


Wegens onverwachte annulering is de organisator van de aanstaande Kerst-Sing-In met spoed op zoek naar een koor, dat medewerking wil geven aan de avonduitvoering van de 4e Leidse Kerst-Sing-In op 19 december 2015 a.s. 


Zowel Klein Leids Liederen Koor, Con Passione, COV Excelsior Leiderdorp als Kamerkoor Vocalei zoeken versterking van mannen. Het blijkt voor veel koren inmiddels halszaak te zijn dat er tenoren en bassen bijkomen...


Op 18 en 19 juli voert Opera Festa weer een opera uit.


Balkankoor Sedenka zoekt ervaren zangeressen voor project. Deelname aan festival in Albanië van 6-11 oktober. Ze zoeken met name een lage alt.


COV EXCELSIOR Leiderdorp vraagt per direct PROJECTZANGERS:

TENOREN en BASSEN 

voor haar concert op zaterdag 10 oktober 2015 aanvang 20:15 uur in de Dorpskerk te Leiderdorp.


Beste allen,
Kamerkoor Vocalei heeft een optie aangevraagd voor de Vredeskerk op 17 april 2016.


De monumentale Pieterskerk in Leiden wordt op 18 en 19 juli 2015 het theater voor een romantische opera, de Cavalleria Rusticana van Mascagni. Opera Festa, onder leiding van Wim Dijkstra, zal dit uitvoeren.

Opera Festa zoekt koorzangers om aan deze scenische uitvoering mee te doen. In de stemgroep tenoren en bassen zijn nog enkele plaatsen vrij.


Na succesvolle uitvoeringen van projecten waaronder “Semele, opera van G.F. Handel”, “Dido and Aeneas, geënsceneerde operauitvoering van H. Purcell” en “Greogoriaans en Moderne Devotie”, heeft Stichting Key2Singing in dit nieuwe project tot doel Domenico Scarlatti als vocaal componist de bekendheid te geven die hij verdient.

(For an English version we advise you to visite our website Key2Singing.nl)


Rozemarijn Kalis geeft dit najaar een cursus solfège voor koorzangers.


In september voert Het Nieuwe Mannheim Koor en Orkest de Carmina Burana van Carl Orff uit. Voor dit project zijn wij nog op zoek naar zangers die ons koor willen komen versterken. We zijn voornamelijk nog op zoek naar bassen en tenoren, maar alten en sopranen zijn ook welkom. Het wordt een fantastische project waarin we het stuk op hoog niveau met muzikanten van allerlei achtergronden en leeftijden gaan uitvoeren.

Praktische informatie over het project: