Archief Vraag & aanbod

Appassionato zoekt een pianist voor de repetities.


Welk koor(tje) heeft zin om op zaterdag 21 september 2019 mee te doen aan kunst- en wetenschapsfestival Nacht van Ontdekkingen (www.nachtvanontdekkingen.nl) en daarin slaapliedjes te zingen in een talkshow ‘In bed met Maarten’?  

Maters & Hermsen (waar ik als tijdelijke programmamaker voor werk) organiseert dit festival in opdracht van de Universiteit Leiden, Leiden Marketing  en Cultuurfonds Leiden.

Vraag We zouden een koor(tje) willen vragen om ca 2x10 minuten slaapliedjes te zingen in de talkshow ‘In bed met Maarten’ gepresenteerd door Maarten Keulemans (wetenschapsjournalist bij de Volkskrant), rond 20.00 uur en rond 21.30 uur. De talkshow gaat over allerlei onderwerpen die met slapen te maken hebben.

Presentator Maarten Keulemans ligt tijdens de talkshow in een bed, en het leek ons geweldig als iemand hem dan ook in slaap zingt! De zangers krijgen allemaal toegang tot het festival en een goodiebag, en iedereen mag gratis een gast meenemen.


Dankzij vele mooie bijdragen aan de buurtactie, op voordekunst.nl of langs andere creatieve wegen aan Hoog Sammy is het gelukt om de financiering van het monument voor Ramses Shaffy's Leidse jaren rond te krijgen. Daarom nodigen we zangers van harte uit voor de onthulling, opgeluisterd - in een goede Leidse traditie - met een Shaffy Koraal op zaterdag 15 juni a.s.


Op 13 en 14 juli is er een evenement '350 jaar Rembrandt' in Leiden. In het kader daarvan willen de organisatoren graag een of enkele kooroptredens met muziek uit de periode van Rembrandt (eerste helft 17eeeuw).

De vraag die werd gesteld is of er in Leiden een koor is dat muziek uit deze periode op het repertoire heeft.


Op 19 en 20 oktober 2019 zal Donald Bentvelsen opnieuw een workshop polyfone muziek geven.

Er is nog plek voor enkele sopranen!

Informatie: secretaris@leidsekoren.nl 


Exultate Deo zoekt projectleden voor Grote Mis in C van Mozart en Requiem van Bruckner op 16 november 2019.


Kamerkoor Con Passione kan nog altijd zangers gebruiken in alle stemgroepen. Medio juni 2019 streven wij ernaar om 4 x 5 zangers te krijgen, zodat wij kwalitatief, financieel en artistiek onze ambities kunnen blijven waarmaken. Aangezien wij per september een nieuwe repetitielocatie in Zoeterwoude-Rijndijk (tegen Leiden aan) hebben gevonden, hopen wij dat zangers zich gemakkelijker aanmelden.

De repetities zijn op maandagavond van 19.45u tot 22.00u in Zoeterwoude-Rijndijk.


Key2singing zoekt zangers in alle stemgroepen. Met het project Franse Renaissance en de Reformatie geeft stichting Key2Singing een eerste vervolg op de Marot pilot die in de Waalse kerk plaatsvond op 30 oktober 2018. De overeenkomst is dat we ook hier uitgaan van de poëzie van Frankrijks grootste Renaissance dichter Clément Marot. Het verschil is dat we nu ook composities kiezen op wereldlijke teksten van Marot, chansons dus.
De nadruk ligt op het ensemble zingen met solo bezetting. Daarnaast doen we ook enkele koorwerken, o. a. van Sweelinck.


Kamerkoor Akkoord heeft momenteel nog plaats bij alle stemgroepen. Tenoren, bassen, sopranen en alten zijn dus van harte welkom.


Floreat Musica

In Leiden heeft een aantal amateurkunst-liefhebbers een nieuwe stichting opgericht, Stichting Floreat Musica. Deze stichting wil de professionaliteit en innovatie van kamerkoormuziek bevorderen.
Hierbij vindt u een aankondiging van de eerste workshop 'Zangatelier', georganiseerd door deze nieuwe stichting.