Lingua Musica

Het Leids kamerkoor Lingua Musica heeft een gevarieerd repertoire, dat loopt van polyfone muziek van Schűtz en Sweelinck, tot barokmuziek van Bach en Buxtehude; van romantische liederen van Brahms tot modern werk van De Leeuw, Mäntyjärvi,Toebosch en Manneke.

Doelstelling is om minimaal 2x per jaar op te treden en het publiek te vermaken met levendige uitvoeringen van hoge kwaliteit.
Kleinere a-capellaconcerten worden afgewisseld met grotere uitvoeringen met professionele ensembles en solisten.
In 2011 vierde Lingua Musica haar 30-jarig bestaan met een uitvoering in de Marekerk van de Nicolas Cantata van Benjamin Britten.

Lingua Musica staat sinds oktober 2014 onder leiding van Theo Goedhart.

Plezier met elkaar hebben is ook belangrijk. Eens per jaar is er het Lingua Musica repetitieweekend, waarin we ons van zaterdagochtend tot laat in de zondagmiddag ergens in een jeugdherberg intensief voorbereiden op een komend concert.

Een ander jaarlijks evenement is de kamermuziekavond, waar iedereen die dat leuk vindt alleen of samen met anderen zijn eigen kunsten ten gehore brengt.
Wij hebben elk jaar een Kerstdiner en een zomerse barbecue. En na afloop van de wekelijkse repetitie naar het café is ook een goede gewoonte.

Lidmaatschap
Van de leden wordt verwacht dat ze zich goed voorbereiden op de repetities. Tekst en noten moeten bekend zijn. Tussentijdse repetities van stemgroepen of in ander verband worden aangemoedigd.

Lingua Musica repeteert op maandagavond van 20.00 – 22.15 uur in de Romanuszaal van de Hartebrugkerk, ingang Lange Mare.

De contributie bedraagt € 25,- per maand. Studenten betalen half geld.

Nieuwe leden
Lingua Musica heeft momenteel plaats voor een hoge sopraan.

Belangstelling? Neem contact op via kamerkoorlinguamusica@gmail.com of bel Jean Davidson op 0252-230591 of 06-5314 0461.

Bekijk ook onze site op www.linguamusica.nl en beluister ons op youtube.

<< Terug Leidse Koorprojecten
Verder >> Mila, Oost-Europakoor