Openbare repetitie Leids zeemanskoor Rumor di Mare

Koor: Zeemanskoor Rumor di Mare

Dirigent: Harm Huson


Omschrijving:

WELKOM BIJ DE OPENBARE REPETITIE
Maandag 16 december 2019 organiseert het Leids zeemanskoor Rumor di Mare weer de traditionele jaarlijkse openbare repetitie. Deze repetitie is, onder het motto van ‘Auld lang syne, tevens de afsluiting van het jaar waarin we met een groot aantal activiteiten ons vijfentwintigjarig jubileum vierden. We kijken daar met groot plezier op terug.

‪Iedereen is maandag vanaf 19.45 uur welkom in de vaste repetitieruimte van Rumor di Mare, de Tuinzaal onder het Grand Café ‘de Burcht’ aan de Burgsteeg 14 in Leiden.
De toegang is gratis.‬

Deze repetitieavond is bij het Leids Zeemanskoor Rumor di Mare altijd weer een feestje. Dan is iedereen welkom die ‘iets heeft’ met het koor of de muziek die wordt gezongen. Je kan op deze gezellige avond in de Tuinzaal van het Grand Café De Burcht niet alleen ervaren hoe er wordt geoefend, maar het publiek wordt ook uitgedaagd om mee te zingen.

Auld lang syne
Auld lang syne is een lied dat traditioneel wordt gezongen bij de overgang van het oude naar het nieuwe jaar. Maar het wordt, ook bij andere gelegenheden dan nieuwjaar, wel gebruikt als afscheidslied. De tekst verwijst naar de herinneringen aan oude tijden, waaraan men dan samen terugdenkt. En in ons geval denken wij terug aan een mooi jubileumjaar, dat we met deze avond afsluiten.

Expositie
Speciaal voor deze gelegenheid heeft Marcel Schikhof van de Leidse Amateur Fotografen Vereniging een tentoonstelling samengesteld van de prachtige zwart-witfoto’s die hij maakte tijdens het Sea Folk en Shantyfestival ‘’Naar Zee, Naar Zee!’’ dat Rumor di Mare dit jaar voor de zevende keer in de binnenstad van Leiden organiseerde. Deze foto’s exposeert hij tijdens de Openbare Repetitie in de Tuinzaal. Daarna zijn ze nog een week te zien in de etalages van circa twintig winkels aan de Lange Mare (what in a name) in Leiden.

Jubileumjaar
Tijdens het jubileumjaar verzorgden we ook optredens voor mensen die het wel kunnen gebruiken uit de dagelijkse sleur te worden gehaald. Alle deze activiteiten werden mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Leiden, Prins Bernhardfonds, Fonds 1818, ‪Festijn.nl‬, De Leidse Rederij, Sail Leiden, Business Club Leiden, Ad Hoc-Solide en Grandcafé De Burcht.

Locatie: Tuinzaal Grand café De Burcht
  • Burgsteeg 14
  • 2312 JS Leiden

Bekijk de locatie in Google Maps


Openbare repetitie Leids zeemanskoor Rumor di Mare
Terug naar het overzicht