OperaFesta: OperaLab en scratch

Koor: OperaFesta

Dirigent: Wim Dijkstra


Omschrijving:

Opera Festa organiseert op 16, 17 en 18 juni in Leiden een OperaLab in combinatie met een scratch op zondag 18 juni. Goede amateurzangers kunnen in een ontspannen sfeer het beste uit zichzelf halen bij het OperaLab. Iedereen die het leuk vindt om een keer opera te zingen is welkom bij de Festa Scratch op zondag. Tijdens het weekend staat de muziek van de opera The Sorcerer van Gilbert en Sullivan centraal.

The Sorcerer is een vrolijke opera over de liefde met aanstekelijke koren en pakkende melodieën. Liefde trekt zich niets aan van rangen en standen. Tenminste, wanneer je de toverdrank drinkt die maakt dat je verliefd wordt op de eerste persoon die je tegenkomt.

Deelnemers van het OperaLab nemen de solo’s voor hun rekening. Ze worden gecoacht door een professionele zanger of zangeres. Vrijdagavond, zaterdag overdag en zondagochtend repeteren we de koren en werken we aan de solo’s. Zondagmiddag trekken we samen op met de deelnemers van de FestaScratch. Deelnemers aan de FestaScratch zingen vanaf zondag de koordelen samen met de OperaLab deelnemers.

Het zangweekend sluiten we zondagmiddag af met een presentatie in de toneelzaal van de Vrije School Mareland aan de Maresingel in Leiden.

Na aanmelding voor het OperaLab, krijg je een solo toegewezen. Als je nog onbekend bent bij Opera Festa, nodigen we je uit om voor te zingen bij dirigent Wim Dijkstra. Je wordt geacht je solo zelfstandig in te studeren, al dan niet met je eigen zangdocent. Vanaf de eerste repetitie zing je jouw solo uit het hoofd. Je moet de muziek dus al goed kennen! Bij de koren mag je de partituur bij de hand houden.

In het OperaLab is ruimte voor maximaal 16 deelnemers. Meld je snel aan, liefst voor 28 april. Voor met name alten en tenoren is nog plek. Voor de FestaScratch kun je je tot 12 mei aanmelden. Aanmelden kan via info@operafesta.nl, vermeld daarbij je stemgroep.

Repertoire: Gilbert & Sullivan – The Sorcerer

Data en tijden: OperaLab: 16 juni 20-22u, 17 van 10-17u, 18 juni van 10-17.30. FestaScratch: 18 juni, van 11.30 tot 17.30u

Locaties: 16 en 17 juni: Petruskerk, Lammenschansweg 40a, Leiden, 18 juni: Vrije School Mareland, Maresingel 19, Leiden

Dirigent: Wim Dijkstra
zangcoaches: n.t.b.
Projectbijdrage: OperaLab: 185 euro, FestaScratch: 35 euro (inclusief muziekbestand in pdf-formaat). Voor maximaal drie studenten geldt een aangepast tarief voor het OperaLab van 75 euro.

Na bevestiging kan je de projectbijdrage worden overmaken naar:NL22 TRIO 0198 3490 25 ten name van Stichting Opera Festa 

Aanmelding: Voor OperaLab graag uiterlijk 28 april, voor FestaScratch voor 12 mei 2023 via info@operafesta.nl

Cast Les pêcheurs de perles 2022 (foto: Wim Lanser)

OperaFesta: OperaLab en scratch
Terug naar het overzicht