”Van Verdi tot Lehar”; concert van de Troubadours

Koor: De Troubadours

Dirigent: Erik van Balen


Omschrijving:

CONCERT REGENBOOGKERK 14 MEI DOOR DE TROUBADOURS

Zoals de titel van het concert al aangeeft, ‘Van Verdi tot Lehár’ , is het repertoire zeer divers, met liederen uit zowel opera- als operettewereld. Zo komen van Verdi aan bod: het bekende Slavenkoor (‘Te pensiero’ uit de opera Nabucco), het Kruisvaarderskoor (‘O signore del tatto natio’ uit de opera I Lombardi), en het gebedslied ‘Te Dio lodiam’ (uit de opera Giovanni d’Arco). En het bekende ‘Daar komt de bruid’ klinkt toch even anders in de oorspronkelijk uitvoering van Wagner (‘Brautchor’ uit de opera Lohengrin). Daarnaast nog wat prachtige liederen als ‘Ave Maria’ uit de opera Cavalleria Rusticana van Mascagni, ‘Tollite Hostias’ uit het Kerstoratorium van Saint-Saëns en ‘Tebe Poem’ van Bortniansky.

En de naam Lehár betekent natuurlijk operette; aan bod van hem komen de ‘Gold und Silber’ walsen, door Rudolf Ilgner tot koorteksten bewerkt; en ‘Dein ist mein ganzes Herz’ (uit de operette das Land des Lächelns). Ook het bekende ‘Wenn es Abend wird’ van Kálmán wordt gezongen (uit de operette Gräfin Mariza).

Tatiana Kiourou begeleidt het koor op de vleugel en speelt een drietal pianosolo’s, waarvan een solo die door haarzelf is gecomponeerd.

 

Het koor hoopt natuurlijk op een volle zaal op 14 mei, dat klinkt ook veel mooier!

 

Het concert is in de Regenboogkerk Oegstgeest, en begint om 20.15, zaal open vanaf 19.45.  Kaarten (15 euro) aan de zaal verkrijgbaar of te reserveren bij:

Mia Klünnen-de Leeuw, miadeleeuw009@gmail.com / tel 070 399 72 80.

Zie ook de website  www.detroubadours.com

 

  • Datum: 14 mei 2022
  • Aanvang: 20:15 uur
  • Duur: 0 uur

  • Website: www.detroubadours.com
  • Locatie: Regenboogkerk, Mauritslaan 12
Locatie: Regenboogkerk, Mauritslaan 12
  • Mauritslaan 12
  • 2341EM Oegstgeest

Bekijk de locatie in Google Maps


”Van Verdi tot Lehar”; concert van de Troubadours
Terug naar het overzicht