Archief LAF

Leids Amateurkunst Festival 27 t/m 29 oktober 2017!

Kom naar onze Spiegeltent op de Lammermarkt en waan je in het kunstklimaat van 100 jaar geleden.


Leids Amateurkunst Festival 2017 - Onze Leidse Stijl

In het najaar van 2017 kunnen amateurs van alle kunstvormen tijdens het tweejaarlijks Leids Amateurkunst Festival (LAF) zich presenteren aan een groot publiek. 

Leiden viert in 2017 dat Theo van Doesburg in 1917 het tijdschrift De Stijl oprichtte. Het festivalthema Onze Leidse Stijl sluit hierop aan. De kunstenaars die in het tijdschrift De Stijl publiceerden, streefden naar een betere wereld, naar vernieuwing in de kunst door samenwerking in een sfeer van vrijgevochtenheid. Dit willen we terug laten komen in het Festival. Niet de letterlijke kunstvormen, maar door de sfeer uit die tijd en door crossovers van kunstdisciplines. 

Amateurs van verschillende kunstdisciplines kunnen presentaties geven in hun eigen stijl, en verwijzen naar kunststromingen uit de eerste helft van de vorige eeuw én dat samen met of geïnspireerd door een andere kunstvorm. Door deze unieke samenwerkingen verwachten we het publiek te trakteren op onverwachte combinaties en bijzondere optredens.

Laat je als koor ook inspireren door de muziek uit het Interbellum, of ga de samenwerking met een theatergezelschap of een drumband en meld je aan via het inschrijfformulierMeer informatie: www.leidsamateurkunstfestival.nl 

Om elkaar te inspireren en om kunstvormen aan elkaar te koppelen, organiseert het LAF op 17 januari 2017 een date-avond in het Volkshuis voor potentiële festival- deelnemers.


Er komt een 4e editie van het LAF, eind 2017 of begin 2018.


In de week van het LAF, zie hier de poster, vinden workshops door Pekka Kostiainen plaats.


Inmiddels is er een tweede nieuwsbrief verschenen met nieuwe informatie over LAF 2015...


De organisatie van het LAF 2015 roept zangers, zangeressen en orkestleden op om zich aan te melden voor het slotstuk op zaterdagavond 30 mei.


Op zaterdag 30 mei zullen in de Stadsgehoorzaal te Leiden diverse samenwerkingen te zien/horen zijn.


Het Leids Amateurkunstfestival 2015 vindt plaats in de week van 25 mei met als hoogtepunt de festivaldag in de Leidse Stadsgehoorzaal op 30 mei 2015.


Het Leids AmateurkunstFestival 2015 vindt plaats op 30 mei 2015.
Ans Gottenbos, lid van het LAF 2015-bestuur, vertelde in de CLK-bijeenkomst van maart 2014 over de plannen.


De 2013-editie van het Leids Amateurkunstfestival is een succes geweest! Het was zowel voor publiek als deelenemende koren, dansers en musici een bijzondere belevenis.
Vele Leidse amateurkoren en -orkesten werkten samen in cross-overs en er werd intens samengewerkt met componisten.

Fotoverslag:

 


Beste zangliefhebbers,

Het Klein Leids Liederen Koor zoekt enkele mannen(stemmen) om ons te versterken tijdens het optreden op het Leids Amateur Festival op 29 juni 2013.


Meld je koor snel aan voor deelname aan het Leids AmateurkunstFestival 2013.


Om een impressie te krijgen van het Leids AmateurkunstFestival van 2011, kunt u het boekje downloaden.


Dit festival was de voorloper van wat inmiddels het LAF (Leids Amateurkunst Festival is gaan heten.