Archief Overige activiteiten

Oosters orthodoxe hymnen

In het weekend van 8 en 9 december 2018 biedt zangeres en dirigente Liduin Stumpel in het Dominicanenklooster te Huissen (Arnhem) een stemmig atelier aan van gezangen uit de Oosters orthodoxe traditie, bestaande uit 2- tot 6-stemmige hymnen uit Servië, Griekenland, Macedonië, Oekraïne, Rusland en Georgië. Aan het eind van het weekend geven we een concert in de kapel van het klooster.

 

 


Italiaanse liedjes zingen, Workshop met Marcella Pischedda 

Een muzikale en gezellige middag, waarin je zal kennismaken met verschillende genres van ”la canzone italiana”(traditioneel en modern repertoire).

We gaan spelen met onze stemmen en zingen met gitaarbegeleiding.

Je hoeft niet een echte zanger te zijn, zin om met je hart te zingen is voldoende!!!


Eerste editie Festa OperaLab en FestaScratch 

Opera Festa organiseert op 6, 7 en 8 juli een “OperaLab” in combinatie met een operascratch op 8 juli. Tijdens het weekend staat de muziek van de Savoy opera Iolanthe van Gilbert en Sullivan centraal. Iolanthe is een komische opera uit 1882, een sprookjesachtig verhaal over het botsen van de verschillende standen in de Victoriaanse maatschappij.

Voor 6 en 7 juli zijn alleen nog tenoren welkom!
Deelnemers van het OperaLab nemen de solo’s en duetten voor hun rekening. Daarbij worden ze gecoacht door een professionele zanger of zangeres. Op vrijdagavond en zaterdagmiddag wordt gewerkt aan de koorstukken. De zaterdagochtend wordt besteed aan stemvorming en zanglessen in kleine groepjes. De zondagochtend is gereserveerd voor repetitie van de solo’s met piano.


Een muzikale en gezellige middag, waarin je zal kennismaken met  verschillende genres van ”la canzone italiana” (traditioneel en modern repertoire). We zingen met gitaarbegeleiding.

Je hoeft niet een echte zanger te zijn, zin om met je hart te zingen is voldoende !!!

Na het zingen gaan we gezamenlijk genieten van een Italiaans aperitief.


 


Dear Friends of Choral Music,

We would like to invite you to join us for our  4th annual International Choral Festival We Are Singing Adriatic. It will take place in Opatija (Croatia) and Postojna Cave (Slovenia). The dates of festival are APRIL 20-23, 2018 


Dear choir,

  1.    The International Choral Festival of Preveza is organised by autonomous choral organisation, namely the Choral Society of Preveza «Armonia» and it is of a non-profitable character.
  2. 2  In its frames, a very trustworthy choral competition takes place, which is attended annually by numerous choirs from all over the world. Moreover, the fact that its Jury Committee consists of globally renowned choral personalities guarantees the validity and reliability of its results, while at the same time it has a strongly educational character since the choirs’ directors get both written and oral recommendations, as well as recordings of their choir’s performance in the competition.
  3.   Its educational character is even more strengthened with the realization of a choral conducting workshop by globally renowned choral conducting professors.

Italiaanse liedjes zingen - Workshop met Marcella Pischedda


Een muzikale en gezellige middag, waarin je zal kennismaken met  verschillende genres van ”la canzone italiana” (traditioneel en modern repertoire).

We zingen met gitaarbegeleiding.

Je hoeft niet een echte zanger te zijn, zin om met je hart te zingen is voldoende!!!


Workshop met Marcella Pischedda


Een muzikale en gezellige middag, waarin je zal kennismaken met  verschillende genres van ”la canzone italiana”(traditioneel en modern repertoire).

We gaan spelen met onze stemmen en zingen met gitaarbegeleiding.


Cursus Stemvorming   25 september -  27 november 2017

8 maandagavonden van 20.00 tot 21.00 uur of 8 dinsdagmiddagen van 13.00 tot 14.00 uur.
Locatie: Buurthuis Nieuw Pancrat in Leiden.


Floreat Musica organiseert 25 november 2017 een workshop Close Harmony voor koorzangers van Leiden en omstreken.

Toelichting:

Close Harmony zingen is leuk om te doen, en het is dan ook zeer de moeite waard om er eens nader kennis mee te maken. Het is beslist niet zo eenvoudig als het misschien lijkt.


Een muzikale en gezellige middag, waarin je zal kennismaken met verschillende genres van ”la canzone italiana”(traditioneel en modern repertoire). We gaan spelen met onze stemmen en zingen met gitaarbegeleiding. Je hoeft niet een echte zanger te zijn, zin om met je hart te zingen is voldoende!!!

Na het zingen gaan we gezamenlijk genieten van een Italiaans aperitief.


Feest van bevrijding en verbondenheid!

Zaterdag 1 juli a.s. vindt vanaf 13:30 uur in de Hooglandse Kerk in hartje Leiden het Muziekfestival Songs of Freedom plaats: een festival om te vieren dat gelijkwaardigheid en wederzijds respect verankerd is in onze samenleving, maar ook om te denken aan hen die dat in de praktijk nog niet ervaren.

Een middagvullend programma met optredens van Nancy Zeefuik, Nederlandse jazziconen Denise Jannah en Ronald Snijders met zijn band, twee workshops van BplusC door Francine van der Kamp en Vivian Wesselingh, Black American Gospelkoor FireChoir en kraampjes met Surinaamse en Afrikaanse gerechten.


Italiaanse liedjes zingen met Marcella Pischedda

Een muzikale en gezellige middag, waarin je zal kennismaken met verschillende genres van ”la canzone italiana” We gaan spelen met onze stemmen en zingen met gitaarbegeleiding.
Je hoeft niet een echte zanger te zijn, zin om met je hart te zingen is voldoende!!!

Na het zingen gaan we gezamenlijk genieten van een Italiaans aperitief.


Tweede workshop van Floreat Musica: Improviseren kun je leren

Datum: 9 april 2017
Tijd: 10.00 (inloop met koffie/thee), 10.30 (start)- 16.30. Met uitgebreide lunch.
Locatie: Het Lentelokaal, de ruimte boven de Leidse Lente, Haagweg 4, 2311 AA Leiden.
Kosten: 25 euro. Catering inbegrepen.
Maximaal aantal zangers (m/v): 24

Workshopleider: Nicoline Snaas, zangpedagoog.

 


Italiaanse liedjes zingen - Workshop met Marcella PischeddaEen muzikale en gezellige middag, waarin je zal kennismaken met verschillende genres van ”la canzone italiana” (traditioneel en modern repertoire).


Italiaanse liedjes zingen

Workshop met Marcella Pischedda

Een muzikale en gezellige middag, waarin je zal kennismaken met verschillende genres van ”la canzone italiana” (traditioneel en modern repertoire).

 


Dit is een introductieworkshop, onder leiding van Tilde van Haaster, waarin we kennismaken met de basis begrippen uit Estill Voice Training (EVT).  Toegankelijk voor iedereen, beginners en gevorderden, sprekers en zangers.
Alle onderdelen en vragen betreffende zang en stemtechnieken komen aan de orde. We werken aan verschillende stemoefeningen met de bijbehorende anatomische onderbouwing. Er wordt kennisgemaakt met de basis figuren van Estill Voice Training.


Italiaanse liedjes zingen

Workshop met Marcella Pischedda 

Een ontspannen muzikale middag, waarin je kennismaakt met canti d'amore (liefdesliedjes), canti di lavoro (werkliedjes) en moderner repertoire uit Italië.

 

 


Marcella Pischeddaen Maria van Reijen organiseren -wegens opeenvolgend succes- opnieuw een workshop Italiaanse liedjes zingen.


Het Leids Zeemanskoor Rumor di Mare en de maritieme folkgroep Act of Mutiny organiseren in 2016 voor het vijfde jaar in Leiden een festival met maritieme muziek: “Naar Zee, Naar Zee!” Evenals bij de eerdere festivals zijn er optredens van binnen- en buitenlandse groepen bij de Burcht en Hooglandse Kerkplein in Leiden.


Op zondag 6 december 2015 kunt u weer Italiaanse liedjes zingen onder leiding van Marcella Pischedda.

 

Een ontspannen muzikale middag, waarin je kennismaakt met canti d'amore (liefdesliedjes), canti di lavoro (werkliedjes) en moderner repertoire uit Italië.
We gaan spelen met onze stemmen. Je hoeft niet een echte zanger te zijn, maar wel zin hebben om te zingen.


 

 

 

 

 

 

 

 

Italiaanse liedjes zingen  -  Workshop met Marcella Pischedda

Een ontspannen muzikale middag, waarin je kennismaakt met canti d'amore (liefdesliedjes), canti di lavoro (werkliedjes) en moderner repertoire uit Italië. 

We gaan spelen met onze stemmen. Je hoeft niet een echte zanger te zijn, maar wel zin hebben om te zingen.

 


Aankondiging van workshop Close Harmony in Rotterdam.


‘Carthago’ Ladies Night in Rijksmuseum van Oudheden op vrijdag 17 april 2015.
Een avond cultureel genieten, boordevol activiteiten en zang.


Zijn koren geïnteresseerd om deel te nemen aan de Kerkmuziekdag?

Het gaat om een jaarlijkse kerkmuziekdag waar, onder leiding van professionele en amateur kerkmusici uit de Protestantse Gemeente Leiden en daarbuiten,
•             ervaringen in de kerkmuzikale praktijk kunnen worden uitgewisseld
•             nieuwe vormen van kerkmuziek worden beproefd en toegelicht
•             de deelnemers zelf veel zingen en veel musiceren.


Vrijer zingen door Dansexpressie
Een workshop waarbij je ervaart wat vrij bewegen en beleven voor je kan betekenen, waardoor je vrijer gaat zingen.

Voor wie
De cursus is zowel geschikt voor iedereen: jong of oud, man of vrouw, lenig of stram, beginnende of gevorderde (koor)zanger.


Op 22 maart 2015 biedt Marcella Pischedda een leuke workshop aan:


Vanuit de Leidse Koorschool biedt Rozemarijn Kalis een nieuwe workshop aan!

Kijk voor meer informatie hieronder:


Op zondag 23 november 2014 organiseert het SLK een workshop Argentijnse muziek. Nadere info vind je in de bijlage, een korte en lange versie.


Nine van Stien geeft in de periode van 12 mei tot 7 juni vier sessies coaching op het gebied van zingen in duo's of ensembles.


Op zaterdag 11 mei 2013 a.s. geeft het professionele kamerkoor PA’dam o.l.v. Maria van Nieukeren in de Marekerk een concert met als titel PA’dam zingt(!) Bachs Goldbergvariaties met Vincent Bijlo als J.S. Bach.

Voorafgaand aan het concert biedt PA’dam een workshop aan o.l.v. dirigent Maria van Nieukerken en componist Gustavo Trujillo. In deze workshop krijgt men achtergrondinformatie over Bachs Goldbergvariaties, maar gaat men ook zelf zingend aan de slag met een deel uit het arrangement!


Na herhaalde wervingsacties hebben we jammer genoeg moeten vaststellen dat de workshop Monteverdi in Frankrijk dit jaar niet zal kunnen plaatsvinden.


Let op: 10 februari 2013: eerste repetitie van La Sonnambula van Vincenzo Bellini!


VEEL BELANGSTELLING VOOR DE TWEEDE ZINGDAG
In bijna geen land ter wereld wordt zoveel gezongen als in Nederland. Tienduizenden zangers zijn actief in duizenden koren.
Een groot deel van hen leest ZINGmagazine. Speciaal voor leden van dit blad werkt het Groot Omroepkoor op zaterdag 9 februari a.s. voor de tweede keer met veel genoegen mee aan een grootschalige ZINGdag.

Ben je een gevorderde amateurzanger? Dan is dit je kans om mee te zingen in de opera Semele van Händel. Het gaat om een geënsceneerde uitvoering door amateurzangers, ook in de solorollen.

Uitvoering begin 2014, audities op zondagavond 23 december 2012 en woensdagavond 2 januari 2013 in Leiden.


Bent u geïnteresseerd in oude muziek? Maak dan kennis met het zingen van Gregoriaans vanuit de oorspronkelijke notatie en met muziek uit de Moderne Devotie.


Op zondag 9 december ‘12 vinden in het kader van het “White Crow Music Festival Leiden” masterclasses klassiek piano en klassiek zang plaats.


Kleurrijk kamermuziekfestival met innovatief programma op 7, 8, en 9 december.


O.l.v. Margot Kalse, Huys Dever, Lisse, 17 november 2012.


Op dinsdag 4 september 2012 is De Leidse Koorschool officieel van start gegaan. Houd je van zingen en ben je tussen de 4 en 12 jaar, dan ben je van harte welkom op één van de open repetities.