Nieuwsarchief

Flashmob 3 september 2015 bij jubileum Hooglandse Kerk

18 juni 2015

De Hooglandse Kerk bestaat dit jaar 700 jaar en  dit wordt op allerlei manieren gevierd. In de maand september is er een cluster van feestelijkheden, dat op donderdagavond 3 september 2015 wordt geopend.
Update 1 september 2015: er worden zeer veel mensen verwacht, dus flashmobbers worden gevraagd om rond 20.30 uur aanwezig te zijn!

De opening gebeurt buiten en moet een volks karakter hebben; want de Hooglandse Kerk is niet alleen van de PKN (Protestantse Kerk in Nederland), die beheert het gebouw, maar dit prachtige monument behoort aan heel Leiden en heeft allure voor iedereen die in het hartje van de stad vertoeft.

Donderdagavond 3 september om 21.00 uur vindt een openingsfeest plaats. Graag 20.30 uur aanwezig!

Eerst klinken koperblazers vanuit de toren van de kerk. Er vinden nog wat openingshandelingen plaats en dan zet met behulp van een geluidsinstallatie het Halleluja koor van Händel in. Daarbij is het de bedoeling, dat zich tussen het publiek een leger koorzangers heeft geplaatst, die spontaan gaan meezingen.  Een flasmob idee dus. Ondergetekende gaat wat hoger staan en zal dit dirigeren. Er vormt zich dus een groot publiek, waar tussen zich een (hopelijk groot) aantal koorzangers bevinden. Het een en ander moet als verassing gebeuren.

Ik hoop, dat vele Leidse (en ook niet Leidse) koorzangers hieraan mee willen doen. We gaan dit niet repeteren, u kunt via onderstaande link de partij studeren en u zingt met de band uit volle borst mee.     

Tijdens dit zingen openen de deuren van de Hooglandse Kerk zich en kan de menigte naar binnen om de verdere feestelijkheden bij te wonen. U bent dat uiteraard niet verplicht; u kunt na afloop gewoon weer huiswaarts keren.  Een en ander gaat natuurlijk het makkelijkst als u het uit het hoofd kent. En in de onderstaande link kunt u de muziek inclusief afzonderlijke partijen beluisteren en voor u zelf oefenen, voor zover u dit nodig hebt.

Veel koorzangers hebben de muziek; als u die niet hebt en u wilt dat graag hebben kunt het eventueel aanschaffen bij de Koninklijke Christelijke Zangersbond  (KCZB) in Voorschoten. Die verkopen dit werk in een losse uitgave.

Als u denkt mee te kunnen doen, wilt u dan een mail sturen naar wrderu@gmail.com met alleen maar een mededeling, dat u er bent op die donderdagavond

Ik hoop op een korte maar geslaagde act. 

 

Met vriendelijke groet, Wim de Ru