Nieuwsarchief

Festival Classique zoekt mannenstemmen voor opera

20 februari 2019

Menig koorzanger koestert misschien de stille droom om ooit mee te zingen in een opera. En begrijpelijk. Wat is heerlijker dan uit volle borst Gloria all Égitto mee te kunnen zingen of een van die andere prachtige koorstukken van Giuseppe Verdi?

Dit jaar biedt Festival Classique hen de kans deze droom waar te maken met de bijzondere nieuwe productie Aida aan Zee op het Zuiderstrand van Scheveningen.  Vele zangeressen hebben zich al enthousiast aangemeld en daarmee hebben we meer dan voldoende vrouwenstemmen. Maar de Aida kent veel koorstukken waarin verschillende mannenkoren naast (en tegen) elkaar zingen. We willen graag nog een flink aantal mannenstemmen verwelkomen.

Na het overweldigende succes van Carmina Burana brengt Festival Classique wederom een spectaculaire opera naar het Scheveningse strand:Aïda aan Zee. De strandopera wordt uitgevoerd door een speciaal hiervoor samengesteld projectkoor van maar liefst 300 personen dat de koorpartijen voor zijn rekening zal nemen. De voorstellingen vinden plaats op donderdag 13, vrijdag 14 en zaterdag 15 juni 2019 en zullen door ruim 3.000 man publiek worden bezocht.

Mannenstemmen

Het projectkoor van Aïda aan Zee vereist een goede balans tussen zangers en zangeressen. Inmiddels is het projectkoor ruim voorzien van zangeressen. Festival Classique is dan ook op zoek naar zangers om het koor te compleet te maken. De koorrepetities starten op maandag 4 maart. Onder de bezielende leiding van Rick Schoonbeek en Boudewijn Ruigrok van Kwekers in de kunst worden wekelijks twee repetities gehouden: op maandagavond in stadsdeel Scheveningen en dinsdagavond in de Binckhorst. De eerste repetities richten zich puur op de muzikale aspecten en later komen daar de regie-instructies bij.

Aïda aan Zee is een initiatief van Festival Classique in samenwerking met Kwekers in de kunst en het Zuiderstrandtheater. Meer informatie en inschrijven voor het projectkoor via www.festivalclassique.nl