Op 15 en 16 juli 2022 zal Opera Festa Les pêcheurs de perles van Georges Bizet uitvoeren in de Hooglandse Kerk in Leiden. Goede amateurzangers met liefde voor muziektheater kunnen zich nu aanmelden voor het Opera Festa projectkoor. Een kans om te zingen en te acteren, want het koor is volop betrokken in het verhaal van deze opera. Solisten en musici zijn professionals. Eerdere projecten van Opera Festa waren La Vestale in het Rijksmuseum van Oudheden in 2019, Nabucco in de Stadsgehoorzaal in 2017 en Cavalleria Rusticana in de Pieterskerk in 2015.

Artistiek leider Wim Dijkstra maakte een kamermuzikale bewerking van Les pêcheurs de perles, waar hij een proloog aan toevoegde uit Lakmé van Léo Delibes. Een wervelende opera met lyrische, meeslepende melodieën zoals het beroemde parelvissersduet en het betoverende bloemenduet uit Lakmé. De talrijke koorpartijen zijn mooi en gevarieerd: langzaam, snel, beschouwend of dansend. Het hoogkoor van de Hooglandse kerk vormt het podium en is tegelijk een schitterend decor. Voor het publiek wordt een grote tribune opgebouwd.

Regisseur voor dit project is Isabel Schröder. Opera Festa vemeldt verdere met trots de solisten voor dit project: sopraan Meneka Senn, tenor Francis Ng, alt Afrun Schmid en bariton Gulian van Nierop. De opera wordt begeleid door het Nicolaas Consort. Arjen Bijtelaar verzorgt licht en techniek.

Het Opera Festakoor heeft 13 repetities op zondagavonden, die voorlopig gepland zijn vanaf 13 februari. De projectweek begint op donderdagavond 7 juli 2022 en duurt tot en met de uitvoeringen. In verband met de regie is het belangrijk dat koorzangers in de projectweek geen repetitie missen. Die week komt alles samen: zingen en spelen met koor, solisten en orkest.

Een operaproject betekent veel plezier maken, maar natuurlijk ook flink studeren, want de koorzangers zingen alles uit het hoofd. Verder zal af en toe een beroep op de projectleden worden gedaan voor hulp bij allerlei klussen. Zangers kunnen zich voor het Opera Festakoor aanmelden via info@operafesta.nl. Zangers die nog niet bekend zijn bij Opera Festa zullen worden uitgenodigd om voor te zingen. De projectbijdrage is 225 euro. Studenten en jongeren kunnen meedoen voor 100 euro.

Voor meer informatie en foto’s van eerdere projecten zie www.operafesta.nl.