Scratchdag bij Opera Festa op zondag 24 oktober

Opera Festa organiseert op zondag 24 oktober een opera scratch in Het Leidse Volkshuis. Iedereen die het leuk vindt om een keer opera te zingen is welkom. Tijdens deze FestaScratch worden de koren uit de Franse opera Fantasio van Jacques Offenbach ingestudeerd onder leiding van dirigent Wim Dijkstra. Rossini noemde Offenbach ‘de Mozart van de Champs-Élysées’. De opera Fantasio is een sprookjesachtige satire waarin hilarische en ontroerende scènes elkaar afwisselen: Zal het een jongeman uit München lukken om, als plaatsvervanger van de hofnar, de prinses te behoeden voor een liefdeloos huwelijk?

De scratchrepetities beginnen op 24 oktober om 11.30 en vanaf 16.00 is er een concertante presentatie waarbij de deelnemers aan het Festa OperaLab de solo’s zullen zingen. Publiek is hierbij welkom. Voor de scratch deelnemers is het vooraf instuderen van de partijen niet noodzakelijk.

Voor de FestaScratch is aanmelding nog tot en met 15 oktober mogelijk via info@operafesta.nl. De kosten voor de deelname aan de scratch bedragen 25 euro. Voor deelnemers en publiek is het coronatoegangsbewijs verplicht. Meer informatie over Opera Festa en het OperaLab is beschikbaar op www.operafesta.nl.