Muzikale ‘Pelgrimage’ door het KLEIN LEIDS LIEDERENKOOR

 

Het Klein Leids Liederenkoor zoekt enthousiaste zangers en zangeressen voor een avontuurlijk project.

 

De Pilgrims uit Leiden zijn een begrip. Onlangs op TV en elk jaar met Thanksgiving worden ze in Leiden herdacht. Ter gelegenheid van de 400-jarige herdenking van hun zeetocht met de Mayflower naar Amerika, schreef de Leidse componist Huub de Vriend in het jubileumjaar 2020 een toegankelijk, collageachtig koorwerk. 

De Vriend componeerde het stuk “Pelgrimage” voor 10 verschillende Leidse koren, die het samen in de Pieterskerk tot klinken zouden brengen. Daarom kent de compositie een veelheid van muzikale stijlen: van middeleeuws motet via klassiek naar close harmony, en van levenslied tot blues-rock. Een feest voor de muzikale alles-eters!

 

Helaas leidde Corona tot uitstel, en bleef het werk twee jaar op de plank liggen. Nu heeft het Klein Leids Liederen Koor (KLLK) het stuk omarmd en de première gepland in het eerste weekend van juni (2-4 juni) tijdens het internationale seafolk- and shantiefestival ‘Naar Zee, Naar Zee (NZNZ)’, dat Rumor di Mare jaarlijks organiseert rondom de Burcht. De definitieve datum wordt nog bekend gemaakt. De componist werkt zelf intensief aan de uitvoering mee, en zal het stuk op piano begeleiden. 

 

Verschillende stemmen gezocht voor uitvoering begin juni

Het KLLK zoekt enthousiaste zangers en zangeressen om het koor in dit avontuurlijke project

te versterken. Tenoren, lage bassen, één of twee alten en één of twee sopranen zijn van harte uitgenodigd vanaf 9 maart met ons mee te repeteren.

Het is een unieke kans om dit gevarieerde repertoire van Leidse oorsprong te leren zingen. Een mooi gelaagd werk, waar je als koorzanger echt ‘je tanden’ in kunt zetten!

Met de dirigent Harm Huson, een professionele counter-tenor, verbetert je zangtechniek en Huub de Vriend weet als componist over te dragen wat de precieze klankintentie moet zijn.

 

Ga je mee op muzikale pelgrimage? 

Gevraagd wordt bekendheid met koorzang en het thuis instuderen van de liederen met behulp van de ingezongen partijen op de website kllk.nl. De repetities starten vanaf

woensdag 9 maart, wekelijks van 20:00-22:00 uur in de Petruskerk aan de Lammenschansweg in Leiden. Bladmuziek wordt verstrekt. Kosten: €50 p.p. De sfeer proeven kan op woensdagavond 16 en 23 februari. Bij het zingen worden de actuele Covid richtlijnen van het landelijk Korennetwerk gehanteerd.

Aanmelden of informatie, mail secretariaat@kllk.nl of bel 06.21980017 (Aletta van ’t

Hoog)