Stadsproject Meezing Mattheüs Passion Rotterdam zoekt nog zangers:

Naam: JB Segond von Banchet
Telefoon: 06-12568536
Mail: segond@hetnet.nl

Laurenskerk 14 maart 10.00- 17.30 uur. Avondconcert 19.00 – 20.30 uur

Dit voorjaar start in Rotterdam een uniek stadsproject met een Meezing Mattheüs Passion op zaterdag 14 maart voor zangers en scholieren uit de regio, met mini uitvoeringen in de wijken, met een Ariadag voor geoefende amateurzangers en een Slotconcert in de Doelen op zaterdag 28 maart. 

Ik spreek met Margreet ter Hofstede pr-vrouw van het Toonkunstkoor Rotterdam. Het was het eerste amateurkoor dat in 1870 de Mattheus Passion van J.S. Bach integraal heeft uitgevoerd, daar zijn ze nu nog steeds trots op. Ze willen het 150-jarige bestaan vieren door de Mattheüs voor een groot publiek toegankelijk te maken en gaan de wijken in om zoveel mogelijk mensen te laten meedoen.

Het zijn ambitieuze plannen van een koor met weinig middelen. Gelukkig vinden ze een fonds en een pr-bureau die hun plannen mogelijk maken. Het wordt een bijzonder samenwerkingsproject tussen professionele musici, een topkoor en vele belangstellenden. Door het project worden schoolkinderen, hun ouders, gewone mensen in de wijken, amateurzangers en instrumentalisten bereikt en met elkaar in contact gebracht. Het thema van het project is: Vriendschap, Verraad en Vergeving. De dramatiek van de Mattheüs raakt aan dit universele menselijke thema. Mensen zullen hun eigen sterke maar ook zwakke kanten erin herkennen en door met elkaar samen te werken hoop putten voor verbetering.

Op donderdag 5 maart om 17.30 uur is de kick-off in de monumentale hal van Rotterdam CS voor passerende reizigers. Er zullen korte stukken uit de Mattheüs uitgevoerd worden om het publiek te laten kennismaken met dit stadsproject. Koor, orkest en solisten doen mee. De wethouder en andere VIP’s zijn aanwezig. Er is nog plaats in het meezingproject op zaterdag 14 maart.
Aanmelden op: https://smp2020.toonkunst.nl