De Scratch Muziekdagen zullen in 2025 plaatsvinden van 13 t/m 16 februari. Aanmelden kan vanaf 1 oktober 2024.

Ken je de Scratch Muziekdagen Leiden? In 1 dag, na je eigen voorbereiding thuis, samen komen, repeteren en ’s avonds een geweldige uitvoering neerzetten. Doe je ook mee aan het grootste Scratch-evenement van Europa?

Dit is het programma voor 2025:

Donderdag 13 februari 2025 – Messiah. Op de donderdag van de Scratch zingen en spelen we de Messiah van Georg Friedrich Händel in de bewerking van Wolfgang Amadeus Mozart (1789). Tijdens de repetities overdag worden alle delen doorgenomen met koor, solisten en orkest als basis voor het avondconcert!

Vrijdag 14 februari 2025- Messiah voor jongeren. We zingen en spelen nogmaals de Messiah van Georg Friedrich Händel, maar nu in de oorspronkelijke versie uit 1741 en uitgevoerd door jongeren. De deelnemers komen overdag samen om het thuis geoefende materiaal te repeteren. ’s Avonds kan iedereen komen kijken naar de uitvoering!

Zaterdag 15 februari 2025 – Musical Highlights. De zaterdag van de Scratchdagen is gereserveerd voor de Musical Highlights, waarbij we hoogtepunten uit diverse bekende musicals brengen. Alle nummers worden overdag doorgelopen met het koor, orkest, de solisten en dirigent. Vervolgens worden ze ’s avonds uitgevoerd in een concert!

Zondag 16 februari 2025 – Jenkins & Orff. De vierde dag van de Scratch Muziekdagen is dit jaar gewijd aan composities van Jenkins en Orff. Voor de pauze: Jenkins – The Armed Man. Na de pauze: Orff – delen uit Carmina Burana. De precieze invulling volgt later. Overdag worden alle werken doorgenomen tijdens de repetities met deelnemers, dirigent en solisten. ’s Avonds komt alles samen in het concert!

Zie voor alle informatie, aanmelden en kaartverkoop onze website:
https://www.scratchleiden.nl

Tot Scratch!