Interessante links

Hier vindt u interessante links uit de korenwereld:

**Koornetwerk Nederland, voorheen Vereniging van Nederlandse Korenorganisaties, biedt alle informatie waarmee koren te maken kunnen krijgen. Hier vindt u ook adviezen over honorarium van dirigenten en musici.

**De KCZB is een belangenorganisatie voor koren in het algemeen en van christelijke koren in het bijzonder.

**Balknet: Balk staat voor Bond voor Amateurmuziektheater en Lichte Koormuziek. Ze organiseren veel activiteiten, regionaal en landelijk. Onder meer korenfestivals.

**Akoesticum ontvangt koren, orkesten en conservatoria uit binnen- en buitenland voor repetitieweekends, masterclasses, projecten, studiedagen, opnames, try out concerten, audities, presentaties etc. Zie de folder.
Het gebouw is een geheel gerenoveerd rijksmonument met 12 repetitiezalen, overnachtingscapaciteit voor grote groepen en horeca.

Ook andere groeperingen  zoals het onderwijsveld, overheden, bedrijfsleven, de erfgoedsector, de zorgsector en trainingsbureaus zijn hier te gast. 

Akoesticum bevindt zich in de voormalige Frisokazerne naast het intercitystation Ede-Wageningen. 

De combinatie van een sfeervolle en betaalbare locatie, die goed bereikbaar is, fijn personeel en de faciliteiten maken dat velen Akoesticum in de korte tijd van haar bestaan al hebben weten te vinden.
Wij ontvingen in 2016 24.000 bezoekers. Op de agenda van de website kunt u zien wie dat zijn en waren. Daaronder zitten heel veel koren en andere gezelschappen. 

Wellicht is Akoesticum ook voor een aantal van uw activiteiten een interessante plek of hebt u plannen voor projecten die Akoesticum kan helpen realiseren.

**FEMU houdt zich bezig met het incasseren van addiotionele kosten voor kopieerwerk, namens BU=uma/Stemra.