De 12e Leidse workshop Polyfone koormuziek vindt plaats op 31 augustus en 7 en 8 september.

Er is in de workshop nog plaats voor een sopraan, twee tenoren en een bas.

De workshop wordt georganiseerd door de Contactgroep Leidse Koren en is bedoeld voor geoefende koorzangers. Hij staat, zoals altijd, onder leiding van Donald Bentvelsen.

Historie

De workshop is voortgekomen uit het project De Leidse Koorboeken van het Egidius Ensemble, dat duurde van 2010 t/m 2015. In dit project werden de zes nog bestaande Leidse koorboeken (gemaakt tussen 1549 en 1564) een voor een “ontsloten”. Ieder jaar werd er muziek uit een volgend koorboek in een reeks concerten door het hele land ten gehore gebracht, en op CD gezet. Donald was een van de zangers van het ensemble.

De workshop wordt gehouden op

  • Zaterdag 31-08-2024, met in de ochtend een korte toelichting door Donald op de muziek; daarna en in de middag repetitie

  • Zaterdag 07-09-2024, in de ochtend en middag repetitie

  • Zondag 08-09-2024 in de ochtend repetitie, ’s middags twee presentaties voor publiek.

De workshop is uitdrukkelijk bedoeld voor ervaren koorzangers die hun partij snel kunnen instuderen. Ervaring met het zingen van deze 16e-eeuwse muziek is een pre, maar niet per se noodzakelijk.

De bladmuziek krijg je van tevoren per e-mail (pdf-documenten) toegestuurd. Deze moet je, als je dat wilt, zelf afdrukken.

We repeteren in de Regentenkamer van Hof Meermansburg, Oude Vest 159.
De deelnemersbijdrage is 80 euro.

Voor meer informatie en aanmelding stuur een mail naar de penningmeester van de CLK, Rudi van Buul, penningmeester@leidsekoren.nl. Vermeld bij aanmelding je stemsoort.