2e Workshop Floreat Musica: ‘Improviseren kun je leren’

28 januari 2017

Tweede workshop van Floreat Musica: Improviseren kun je leren

Datum: 9 april 2017
Tijd: 10.00 (inloop met koffie/thee), 10.30 (start)- 16.30. Met uitgebreide lunch.
Locatie: Het Lentelokaal, de ruimte boven de Leidse Lente, Haagweg 4, 2311 AA Leiden.
Kosten: 25 euro. Catering inbegrepen.
Maximaal aantal zangers (m/v): 24

Workshopleider: Nicoline Snaas, zangpedagoog.

Sommige mensen zeggen: ‘improviseren dat kan ik niet’. Maar realiseer je dat je dat eigenlijk elke dag de hele tijd aan het doen bent. In je spreken en in het bewegen. Er zijn altijd dingen die je niet kan voorzien en waar je op moet reageren. Als je iets zegt, weet je eigenlijk ook niet van te voren wat er precies uit gaat komen, tot het moment dat je het doet. Een verrassende bezigheid.

In het zingen is het niet veel anders. Je opent je mond en laat klanken komen. Weet je van tevoren hoe het gaat klinken of, nog moeilijker, hoe het samen gaat klinken met anderen? Nee, geen idee. Wil je jezelf gaan verrassen, verwonderen en zing je al veel samen in een koor? Dan is dit iets voor jou. Nicoline Snaas (www.nicolinesnaas.nl) is een zeer ervaren docent in het faciliteren van improvisatie, spel, samenzang, solozang, ritmes, grooves, melodie, met of zonder piano. Alles komt langs. Ben je nieuwsgierig geworden? Geef je op!

Opgeven kan door een e-mail te sturen naar Kees Kranenburg, secretaris van Floreat Musica, info@floreatmusica.nl. De opgave wordt pas definitief na de overmaking van de 25 euro op bankrekeningnummer NL 59 TRIO 0197 89 15 86 van Floreat Musica te Leiden.

Bestuur van Floreat Musica: Hans Rohlof (voorzitter), Kees Kranenburg (secretaris), Rudi van Buul (penningmeester).