Activiteiten | Leids AmateurkunstFestival

Het begon met een festival voor koren in 2010: Leiden zingt … Tormis. Dit was een zeer geslaagd evenement, waaraan acht koren meededen. Eregast op dit festival was de Estlandse componist Veljo Tormis. Voorafgaand waren er masterclasses met de componist zelf en aan het einde van het festival werd door alle koren een a capella-werk van zijn hand uitgevoerd.

In 2011 brachten zeventien koren én ensembles een eigen programma met Nederlandse composities ten gehore. Ook nu waren er vooraf masterclasses met componisten. Nieuw waren de workshops, waaronder podiumpresentatie en klankvorming.
In de middag werd door alle zangers een slotstuk ingestudeerd, dat speciaal voor de gelegenheid was gecomponeerd door de Leidse componist Daan Verlaan. Verlaan had zich bij het schrijven van zijn indrukwekkende Night walks, scattering poems laten inspireren door enkele van de ruim honderd muurgedichten die Leiden tot een uitgesproken Stad van de Poëzie maken. Het Leids Amateurkunstfestival was geboren!

In 2013 hebben opnieuw vele koren en ensembles workshops gevolgd en uitvoeringen verzorgd, in duo’s, zodat er samenwerking werd vereist. Opnieuw was alle muziek afkomstig van Nederlandse componisten uit 1913-2013.
Het slotstuk en klapper van de avond was de opdrachtcompositie  ‘Blicke’ van de Nederlandse componist Leonard Evers.

LAF 2015 –de 3e editie– vindt plaats in de week van 25 mei 2015 met als hoogtepunt de festivaldag op zaterdag 30 mei in de Leidse Stadsgehoorzaal. 
Het LAF 2015 is een festival van ontdekkingen met de juiste balans tussen oefenen, uitvoeren en leren. Als thema is gekozen voor ‘hedendaagse Scandinavische muziek’. Componist en dirigent Pekka Kostiainen geeft als ‘artist in residence’ een masterclass en componeert het slotstukdat gezongen wordt door díe koorleden die zich hiervoor aanmelden.

Berichten over LAF:

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

Concertagenda

Welke optredens zijn er de komende tijd gepland?

De koren

Welke koren zijn er aangesloten bij Contactgroep Leidse Koren?