3e Workshop Floreat Musica: ‘Close Harmony’

16 september 2017

Floreat Musica organiseert 25 november 2017 een workshop Close Harmony voor koorzangers van Leiden en omstreken.

Toelichting:

Close Harmony zingen is leuk om te doen, en het is dan ook zeer de moeite waard om er eens nader kennis mee te maken. Het is beslist niet zo eenvoudig als het misschien lijkt.

Annelies van Gent leert je de beginselen van het close harmony zingen. Zij geeft een inleiding in de daarvoor benodigde technieken en zal tijdens de workshop aandacht besteden aan onder andere akkoorden, ritme en klankkleur. Haar opleiding en ervaring op het gebied van zowel lichte muziek als klassiek koor repertoire, beloven een boeiende en leerzame dag. We vragen de deelnemers om twee à drie liederen vooraf te bestuderen, zodat we tijdens de workshop meteen muziek kunnen gaan maken. De bladmuziek wordt ruim van te voren per e-mail opgestuurd.

Datum: zaterdag 25 november 2017
Tijd: 10.00 (inloop met koffie/thee), 10.30 (start)- 16.30 uur
Locatie: Het Lentelokaal, de ruimte boven de Leidse Lente, Haagweg 4, 2311 AA Leiden
Kosten: 15 euro. Catering (met uitgebreide lunch) inbegrepen.
Maximaal aantal zangers (m/v): 24. Geef je snel op: vol is vol. 

Annelies van Gent volgde haar opleiding Docent Muziek aan het Koninklijk Conservatorium. Ze heeft daarnaast dirigentencursussen gevolgd. Momenteel is zij projectleider muziek bij Koorenhuis in Den Haag. En sinds 2010 dirigent van onder andere het Leidse a capella koor Close to Harmony. Zie ook haar website https://sites.google.com/site/muziekvangent/home 


Meedoen? stuur een e-mail, met vermelding van stemsoort (S/A/T/B), naar Kees Kranenburg, secretaris van Floreat Musica: info@floreatmusica.nl
Je opgave wordt pas definitief na de overmaking van de 15 euro op bankrekeningnummer NL59 TRIO 0197 8915 86 van Floreat Musica te Leiden.

Floreat Musica betekent: laat de muziek bloeien. Het is een stichting, in 2014 is opgericht, met als doelstelling: de professionalisering en innovatie van kamerkoormuziek te bevorderen. Zij richt zich op koren en ensembles binnen Leiden en omgeving. 
Bestuur: Hans Rohlof, voorzitter, Kees Kranenburg, secretaris, Rudi van Buul, penningmeester. 
Zie www.floreatmusica.nl.