C.O.V. Ex Animo

Zingen in Leiden kan bij C.O.V. Ex Animo al meer dan 100 jaar! Het koor studeert met veel enthousiasme nieuwe werken in onder de bevlogen leiding van dirigent Wim de Ru.

Zowel muzikaal als sociaal is het prettig toeven bij Ex Animo. De leden durven in de keuze van de muziekstukken wat aan en de sfeer onderling is goed.

 

Traditiegetrouw voert Ex Animo elk voorjaar, op de woensdag voor Pasen, de Mattheus Passion van J.S. Bach uit in de Pieterskerk, waarbij ook seizoensleden worden uitgenodigd. Dit is elk jaar een gebeuren, voor het koor als geheel en voor veel leden individueel, waar men in zowel muzikaal als spiritueel opzicht, naar uitkijkt. 

Op de zondag daaraan voorafgaand hebben we jaarlijks een mini-uitvoering van de Mattheus Passion in de prachtige protestantse kerk in Warmond.

 

Daarnaast is er een traditie van een najaarsconcert in november. Dan worden werken van klassieke componisten o.a. Haydn (Die Jahreszeiten en Die Schöpfung), W.A. Mozart (Requiem), G.A. Rossini (Petite Messe Solennelle), G. Faure (Requiem), B. Britten (Rejoice in the Lamb) ten gehore gebracht, maar ook van meer moderne componisten als A. Honegger (Nicolas de Flue), R. Vaughan Williams (Dona nobis pacem), R. Samson (Kinot).

 

Ook dragen we, vaak in wat kleinere bezetting, met plezier bij aan het welslagen van speciale evenementen, zoals de open monumentendagen, een kerstviering, een herdenking en wat er meer op ons pad komt.

De wekelijkse repetities vinden plaats op dinsdagavond van 19.45 tot 22.00 uur in kerkelijk centrum de Regenboog, Watermolen 1,  2317 ST Leiden.
De contributie bedraagt € 24 per maand, voor studenten met een studiebeurs € 13

 

Ex Animo telt momenteel ongeveer 75 koorleden. Nieuwe zangers en zangeressen zijn welkom, vooral tenoren en (hoge) sopranen. Kom een keer vrijblijvend luisteren op één van onze repetitieavonden, elke dinsdag vanaf 19.45u in kerkelijk centrum de Regenboog. Proef de sfeer en maak kennis met onze dirigent en koorleden. Iedere belangstellende doet bij de dirigent een stemtest en die bepaalt vervolgens of je lid kunt worden van het koor.

 

Wil je meer weten over het koor, neem dan contact op met:

Tini Bouwman

Secretaris C.O.V. Ex Animo 

secretariaat@exanimo.nl

 

Wil je meer weten over het lidmaatschap, neem dan contact op via: ledenzaken@examino.nl

Voor meer informatie, bezoek de eigen website van Ex Animo.