C.O.V. Excelsior Leiderdorp

De COV Excelsior te Leiderdorp is een koor met een rijke historie. Sinds de oprichting in 1896 houdt het zich bezig met het uitvoeren van religieuze muziek: oratoria, missen en cantates van overwegend oude componisten. Deze keus plaatst de koorleden steeds voor een nieuwe uitdaging en zorgt voor originele, aantrekkelijke concerten.
Succesvolle concertreizen werden o.a. gemaakt naar Slowakije, Weimar, Straatsburg en Canterbury.

Excelsior staat sinds december 2005 onder leiding van dirigent Hans van der Toorn. Naast Excelsior is hij onder meer dirigent van het Toonkunstkoor Leiden en van het KNA Mannenkoor te Dordrecht.

COV Excelsior repeteert op maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur in de Dorpskerk aan de Hoofdstraat / hoek Eikenlaan te Leiderdorp. Het koor telt ca. 70 leden.

Nieuwe leden
Belangstellenden, die interesse hebben en niet ouder zijn dan 65 jaar, kunnen vrijblijvend enkele repetities bijwonen alvorens zich als lid aan te melden. Nieuwe leden, zowel sopranen als alten, tenoren en bassen zijn welkom. Tenoren zijn zelfs meer dan welkom. Ook als u liever op projectbasis wilt meezingen voor enkele maanden tot en met een concertuitvoering of cantatedienst kunt u zich aanmelden. Van aspirant koorleden/projectleden wordt een stemtest afgenomen. De contributie bedraagt € 20,- per maand.

Voor informatie kunt u contact opnemen met de secretaris:
Arie van Marion, Adres: Edelkarper 12, 2318 NK, Leiden,

E-mail: info@covexcelsiorleiderdorp.nl

Voor meer informatie, bezoek de website van COV Excelsior.
Facebook: https://www.facebook.com/CovExcelsiorLeiderdorp