Capella Vocale

Kamerkoor Capella Vocale (1996) uit Leiden werd op 8 oktober 1996 opgericht door Monique Schendelaar ter ondersteuning van haar studie koordirectie aan het conservatorium. Het koor is na haar eindexamen blijven bestaan en bestaat nu uit ongeveer 28 zangers.

Op het repertoire staan vooral a-capellawerken en soms stukken met instrumentale begeleiding. Gezongen wordt uit het hele muzikale repertoire, van middeleeuwse tot hedendaagse muziek. Tijdens de repetities is er veel aandacht voor stem- en koorvorming.

De muziekstukken studeert ieder koorlid tevoren thuis in, zodat er bij de repetities veel ruimte is voor muzikale afwerking van de stukken. Onze belangrijkste motivatie is het plezier in het samen zingen, het samen werken aan zeer verschillende, altijd inspirerende muziekstukken en deze uitvoeren tijdens concerten.

Voor nieuwe leden geldt, dat binnen een maand en na het afleggen van een stemtest wederzijds wordt bekeken of het lidmaatschap definitief wordt. De contributie bedraagt € 285,– per jaar.

De repetities worden gehouden in de Petruskerkzaal,  Lammenschansweg 40a te Leiden op maandagavond van 20.15 tot 22.15 uur.
Informatie: secretaris@capellavocale.nl

Zie verder www.capellavocale.nl.

Monique Schendelaar (1966) is dirigent van Capella Vocale. Daarnaast is zij momenteel dirigent van het dameskoor van de St. Agathakerk in Lisse en cantor van de Evangelisch Lutherse Kerk in Den Haag. Bovendien leidt ze ad-hoc ensembles op projectbasis en valt zij vaak in voor collega-dirigenten. Met regelmaat treedt zij op als sopraansoliste en zingt ze bij uitvaarten en huwelijken. Monique is 23 jaar lang cantrix geweest van de Lutherse Kerk in Leiden en dirigent van verschillende (kamer)koren.

Monique Schendelaar studeerde koordirectie bij Harold Lenselink en Johan Rooze aan het conservatorium en was meermaals deelnemer aan de Kurt Thomascursus. Ze volgde tevens de zangopleiding aan het conservatorium bij Jorine Samson, een cursus boventonen bij Borg Diem Groeneveld en heeft jarenlang zanglessen gevolgd bij Donald Bentvelsen. Eind 2014 heeft zij de cursus Choral Vocal Technique voor stemprofessionals afgerond bij Eva Wilms.

Zie verder www.moniqueschendelaar.nl.