De Raadsvogels

Zangkoor De Raadsvogels is een dameskoor waar het plezier in zingen voorop staat.

Het koor is in 2005 opgericht in de Raadsherenbuurt in Leiden.
Zangkoor De Raadsvogels heeft sindsdien de vleugels uitgeslagen naar de naburige wijken en telt nu ook leden uit Oegstgeest en Warmond. Het koor bestaat momenteel uit 15 leden.

Wij repeteren eens in de twee weken op woensdagavond in de aula van de openbare basisschool Woutertje Pieterse.  Iedereen kijkt uit naar deze avonden, want een avond zingen geeft ontspanning en plezier. Wij zingen meerstemmig a capella.

De dirigent
Sinds kort hebben wij een nieuwe dirigent Peter Scheele . Onder zijn leiding is elke repetitie zelfs al een ‘concertje’. Meer informatie over hem is te vinden op zijn website www.peterscheele.com .

Het repertoire
Ons repertoire is licht klassiek in vele talen. Met het programma maakt het koor een reis in de tijd, van de Middeleeuwen tot nu toe en neemt de toehoorders mee naar vele landen. Van een traditioneel middeleeuws drinklied tot een klein stukje opera van Georg Friedrich Händel. Van het heftige Engelse ‘As torrents in summer’ tot het lieflijke Indiaanse ‘Evening rise’. Ook hebben wij een uitgebreid kerstrepertoire.

De secretaris is: Jenke Goudriaan, tel. 071-523 7710, e-mail: jenkegoudriaan@hotmail.com.