De Troubadours

Het gemengd koor De Troubadours werd in 1975 opgericht. Een aantal leden heeft inmiddels zijn 12 1/2- of zelfs 25-jarig jubileum gevierd en dat zegt veel over de sfeer.

Het koor voert regelmatig koorprojecten uit, waaraan ook niet-leden kunnen deelnemen.
Deze projecten worden afgesloten met een optreden met solisten en begeleiding door een pianist, een klein ensemble of een orkest.

Dirigent
Sinds 1990 staat het koor onder leiding van dirigent en pianist Erik van Balen. Hij studeerde piano aan het Conservatorium in Den Haag en vervolgens aan de Liszt Academie in Boedapest. Daarna volgde hij de opleidingen koor- en orkestdirectie en de specialisatiecursus Muziektheater. Erik dirigeerde operettes, opera’s en verscheidene oratoria. Hij is operarepetitor en muzikaal en artistiek leider van verschillende koren, coacht zangers en geeft zangles.
Zijn deskundige en inspirerende leiding en repertoirekeuze hebben tot zeer succesvolle optredens van De Troubadours geleid. Tijdens de repetities werkt hij op een speelse en ervaringsgerichte manier door middel van stemvorming en gehoortraining intensief aan de klank van het koor.

Repertoire
Het repertoire bestaat voornamelijk uit muziektheater zoals opera, operette en musical. De opera Giovanna d Arco,  de Spaanse Zarzuela, de Misa Criolla, de Carmina Burana en internationale theatermuziek werden de afgelopen jaren met veel succes uitgevoerd.

Concert
Eenmaal per jaar wordt het koorproject afgesloten met een concert, doorgaans op vrijdag- en zaterdagavond in de Regenboogkerk in Oegstgeest. Hierbij wordt het koor professioneel ondersteund door de dirigent, solisten, pianist en een (kamer)orkest.

Repetities
De Troubadours repeteren iedere maandagavond (behalve in de schoolvakanties) van 20.15 – 22.30 uur in het Dorpscentrum, Lijtweg 11, 2341 HA Oegstgeest.
Ter voorbereiding van een concert vinden kort voor de uitvoeringsdatum extra repetities plaats, onder andere op zondagmiddag. Vóór het concert vindt ook een generale repetitie plaats.

Leden
De kern van het koor bestaat uit ongeveer 60 leden van gevarieerde leeftijd, verdeeld over bassen, tenoren, alten en sopranen. Het is mogelijk toe te treden als ‘projectlid’.

Nieuwe leden
Het koor heeft vooral behoefte aan meer mannenstemmen en (hoge) sopranen. Zangers en zangeressen met solistische kwaliteiten zijn ook van harte welkom.
Nieuwe (project)leden kunnen twee repetities gratis bijwonen. Deze zijn bedoeld om kennis te maken met het koor en de sfeer te proeven.

Kosten
Leden betalen € 22,50 per maand. Voor deelnemers aan projecten geldt hetzelfde tarief.

Secretariaat: Mia Klünnen, klunnen@casema.nl

Voor meer informatie: bezoek onze eigen website www.detroubadours.com