Eurokoor Nederland

Wij zijn een enthousiast, sprankelend en swingend koor van ongeveer 90 leden en wij willen door te zingen mensen met elkaar verbinden, ook over de landsgrenzen heen. Ons repertoire bestaat voornamelijk uit popsongs. We worden begeleid door onze eigen band de EuroPacemakers en staan sinds 2017 onder leiding van dirigent Juliette Janssens.

Het repertoire bestaat uit bekende popsongs uit binnen- en buitenland en rond kerst uit swingende kerstnummers.

Een Eurokoor-optreden vinden we pas een succes als het publiek enthousiast wordt van ons en volop meezingt en -danst met onze vrolijke muziek.

Steevast openen we ons concert met het nummer I have a dream; gebaseerd op de woorden van Martin Luther King. Wij hebben de droom om door samen te zingen mensen samen te brengen en barrières tussen mensen af te breken. Vanwege deze droom streven we ernaar om elke twee jaar een concert te geven samen met koren in andere landen van Europa. Landen die al zijn aangedaan zijn: Oostenrijk, Frankrijk, België, Luxemburg, Duitsland, Engeland en Denemarken. (En er gaan geruchten dat Ierland op de planning staat…).

Ook tijdens de repetities staat zangplezier centraal, terwijl daar tegelijk hard aan kwaliteit wordt gewerkt.

Misschien heb je ons ergens zien optreden en kreeg je de kriebels of je werd enthousiast door verhalen van een koorlid. Hoe dan ook, bij ons ben je aan het goede adres! Heb je zin om te komen zingen en ben je niet ouder dan 55 jaar (mannen 65 jaar), dan ben je welkom op donderdagavond van 20.00-22.00 uur in het Visser ’t Hooft Lyceum, Kagerstraat 1 Leiden.

Voor meer informatie, kijk op Eurokoor