”Americanas”, een muzikale rondreis door Noord- en Zuid Amerika

Koor: De Troubadours

Dirigent: Erik van Balen


Omschrijving:

De Troubadours beginnen aan een nieuw koorproject “Americanas” met o.a. de Misa Criolla!

Een muzikale rondreis door Noord- en Zuid-Amerika

Kom zingen met De Troubadours en ontdek de opzwepende Spaanse klanken van het zuiden en koormuziek uit Engelstalige opera’s van het noorden van dit immense continent.

Op het repertoire staat onder andere de Spaanstalige mis “Misa Criolla” van de Argentijnse componist Ariel Ramírez (die in dit werk ritmes van de inheemse Indiaanse bevolking en van de Creolen (Criollos) gebruikte) en delen uit de bekende opera’s “Porgy and Bess” van George Gershwin en “Treemonisha” van Scott Joplin, en het koorwerk “Four Motets” van Aaron Copland.

Onder de inspirerende leiding van vaste dirigent Erik van Balen zullen de diverse koorwerken worden ingestudeerd, zodat het project eind mei 2024 afgesloten kan worden met een concert met medewerking van professionele musici.

Het koor repeteert op maandagavond van 19.45 tot 22.00 uur in het Dorpscentrum, Lijtweg 9, Oegstgeest. Op maandagavond 9 oktober 2023 begint de eerste repetitie. Kom gerust eens kijken of zingen in een koor iets voor u is. Iedereen kan zich aanmelden, ongeacht leeftijd of zangervaring. U hoeft geen noten te kunnen lezen en ook geen auditie te doen. Ook ouderen en vooral heren zijn van harte welkom! Nieuwe leden zullen zich snel welkom voelen.

Als u benieuwd bent geworden en zich wilt aanmelden of meer informatie wilt over dit project, neemt u dan contact op met Bram van der Wees: bram@vanderweesconsulting.nl of 06-17101726. Ook kunt u de website bekijken: www.detroubadours.com.

  • Datum: 9 oktober 2023
  • Aanvang: 19:45 uur
  • Duur: 4874:15 uur

  • Website: www.detroubadours.com
  • Locatie: Dorpscentrum
Locatie: Dorpscentrum
  • Lijtweg 9
  • 2341 HA Oegstgeest

Bekijk de locatie in Google Maps


”Americanas”, een muzikale rondreis door Noord- en Zuid Amerika
Terug naar het overzicht