Gemengd Koor Appassionato

Gemengd Koor Appassionato bestaat uit 32 zangers en zangeressen die graag vierstemmige liederen willen zingen. Het repertoire is heel gevarieerd, ‘van Bach tot Beatles’, film- en musicalsongs en wereldmuziek in al hun verscheidenheid aan ritmes, genres en talen. Ook ons kerstrepertoire bestaat uit liederen uit Engeland, Frankrijk, Griekenland, Italië, Spanje en Zweden.

Sanneke Hendrich is sinds  januari 2019 de dirigent van dit koor.

De jonge dirigent is haar hele leven al actief in de muziek. In 2013 studeerde ze in Utrecht af als Master of Arts. Naast dit koor dirigeert zij ook bij het Hofstads Jeugdorkest in Den Haag en het Alphens Mannenkoor in Alphen aan de Rijn. Daarnaast werkt ze bij de afdeling Educatie van het Concertgebouw en speelt zij viool in diverse orkesten.

Het koor heeft de luxe van een repetitor: Monique van Gils.
Deze komt om de week het koor en de dirigent begeleiden. Dit is muzikaal een grote steun voor het koor.
Ze begeleidt het koor tijdens de optredens op de piano en vervangt de dirigent indien nodig.

Per jaar treedt het koor 3 à 4 keer op in een verzorgings- en/of dienstencentrum. Eens in de twee à drie jaar geeft het koor een eigen concert in De Dorpskerk in Leiderdorp.

Iedere dinsdagavond wordt er van 20 00  tot 22.00 uur gerepeteerd in de aula van basisschool ‘t Bolwerk, Klerkenhof 1 in Leiderdorp.
Iedere 3 maanden wordt de repetitie afgesloten met een gezellige borrel en loterij in de oefenruimte. Wie nog meer gezelligheid wil, kan de eerste dinsdag van de maand mee gaan borrelen in café De Hollandsche Tuyn.

Wie geïnteresseerd is in vierstemmig zingen én in een gezellig, bruisend koor is welkom en kan inlichtingen vragen via info@appassionato.nl.
De eerste vier weken zijn gratis, daarna volgt een stemtest en bij een positieve uitslag  is men officieel lid van het koor. Er is vooral behoefte aan bassen.

De website is www.appassionato.nl