Gemengd Koor Appassionato

Gemengd Koor Appassionato ontstond in 2001 toen enkele leden hun jeugdkoor ontgroeiden maar wel wilden blijven zingen. Zij konden geen passend koor vinden en besloten zelf één op te richten. Eén van hen woonde in de Maarten ‘t Hartstraat en de ander in de Buitentocht.  De naam was toen snel gevonden, maar omdat Gemengd Koor Hartstocht niet mooi genoeg klonk, besloot men het Italiaanse woord ‘Appassionato’ te gebruiken en zo ontstond Gemengd Koor Appassionato.

Intussen bestaat het koor uit 32 zangers en zangeressen die graag vierstemmige liederen willen zingen. Het repertoire is heel gevarieerd, ‘van Bach tot Beatles’, film- en musicalsongs en wereldmuziek in al hun verscheidenheid aan ritmes, genres en talen. Ook ons kerstrepertoire bestaat uit liederen uit Engeland, Frankrijk, Griekenland, Italië, Spanje en Zweden.  

Het koor staat onder leiding van dirigent Rob van Efferink en wordt om de week begeleid door pianiste Heleen Polderman. 

Per jaar treedt het koor 3 à 4 keer op in een verzorging- en/of dienstencentrum. Eens in de twee à drie jaar geeft het koor een eigen concert in De Dorpskerk in Leiderdorp.

Iedere dinsdagavond wordt er van 20.00  tot 22.00 uur gerepeteerd in de aula van basisschool ‘t Bolwerk, Klerkenhof 1 in Leiderdorp.
Iedere 3 maanden wordt de repetitie afgesloten met een gezellige borrel en loterij in de oefenruimte. Wie nog meer gezelligheid wil, kan de eerste dinsdag van de maand mee gaan borrelen in café De Hollandsche Tuyn.

De contributie bedraagt € 200,- euro voor 10 maanden.

Wie geïnteresseerd is in vierstemmig zingen èn in een gezellig, bruisend koor is welkom en kan inlichtingen vragen via info@appassionato.nl.
De eerste vier weken zijn gratis, daarna volgt een stemtest en bij een positieve uitslag is men officieel lid van het koor.

Voor meer informatie bezoekt u onze website www.appassionato.nl.