Kamerkoor Akkoord

Kamerkoor Akkoord is een gemengd koor van ongeveer 35 leden, gevarieerd in leeftijd. Onder leiding van de enthousiaste en vakkundige dirigent Wim Dijkstra zingt het klassieke koorwerken uit vijf eeuwen. Het koor werkt actief aan stemvorming en kenmerkt zich door een vriendschappelijke sfeer. De repetities resulteren in één a twee concerten per jaar. De afgelopen jaren waren dat de Johannes Passion van J.S. Bach, het Requiem van Mozart, de mis in E van Rheinberger en de Mariënlieder van Brahms. 

De repetities vinden plaats op donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in de aula van de Vrije School Mareland, Maresingel 19 in Leiden. Gemiddeld twee keer per jaar komt daar een repetitiezaterdag bij.

Sinds januari 2004 is Wim Dijkstra de dirigent van het koor. Hij studeerde kerkmuziek en orgel aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam en koordirectie aan het Conservatorium Rotterdam. Behalve Kamerkoor Akkoord dirigeert hij ook het Haarlems Koor Lokaal en Westfrisia Cantat uit Onderdijk. Daarnaast is hij organist van de grote of St. Nicolaaskerk te Monnickendam.

Aanmeldingen: na kennismaking volgt een stemtest. Momenteel zijn er plaatsen voor tenoren.
Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met het secretariaat.

De contributie bedraagt €300,- per jaar, inclusief twee volledige repetitiedagen.

Secretariaat:  akkoordleiden@hotmail.com

Kijk ook op www.kamerkoorakkoord.nl