Kamerkoor Akkoord

Akkoord va bene! Dall’Opera alla Gloria 

Kamerkoor Akkoord zingt muziek van Italiaanse componisten.Wie “Italië” zegt, zegt “opera”. Op het programma staan bekende en minder bekende operakoren van Bellini, Verdi, Donizetti en Mascagni. Daarnaast brengen wij ook de Messa di Gloria van Puccini, een jeugdwerk waarin de voorliefde van de componist voor opera al duidelijk te horen is. 

Voor de agenda: 29 januari 2023, 15.00 uur, Petruskerk aan de Lammenschansweg 40a te Leiden. 

Net als vorig jaar werken we dit jaar met een bezoekerslijst bij de kassa. We verspreiden dus geen digitale of papieren kaarten. U kunt zich als bezoeker aanmelden via onze website www.kamerkoorakkoord.nl 

 

 

 

Kamerkoor Akkoord is een gemengd koor van ongeveer 35 leden, gevarieerd in leeftijd. Onder leiding van de enthousiaste en vakkundige dirigent Wim Dijkstra zingt het klassieke koorwerken uit vijf eeuwen. Het koor werkt actief aan stemvorming en kenmerkt zich door een vriendschappelijke sfeer. De repetities resulteren in één a twee concerten per jaar. De afgelopen programma zongen wij het Reqiem van Cherubini aangevuld met liederen van onder andere Mendelssohn en Hensel. Op dit moment werken wij aan de Messa di Gloria van Puccini en enkele delen uit opera’s van Bellini, Verdi, Donizetti en  Mascagni.

De repetities vinden plaats op donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in de aula van de Vrije School Mareland, Maresingel 19 in Leiden. Gemiddeld twee keer per jaar komt daar een repetitiezaterdag bij.

Sinds januari 2004 is Wim Dijkstra de dirigent van het koor. Hij studeerde kerkmuziek en orgel aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam en koordirectie aan het Conservatorium Rotterdam. Behalve Kamerkoor Akkoord dirigeert hij ook het Haarlems Koor Lokaal en Westfrisia Cantat uit Onderdijk. Daarnaast is hij organist van de grote of St. Nicolaaskerk te Monnickendam.

Aanmeldingen: na kennismaking volgt een stemtest. Momenteel is er vooral plaats voor sopranen en tenoren.
Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met het secretariaat.

De contributie bedraagt €300,- per jaar, inclusief twee volledige repetitiedagen.

Secretariaat:  akkoordleiden@hotmail.com

Kijk ook op www.kamerkoorakkoord.nl