Kamerkoor Akkoord

Kamerkoor Akkoord jubileert.

Stabat Mater van Dvorak wordt de publiekstrekker tijdens het jubileumconcert in 2024.

Na een goed bezocht en fijn concert op 29 januari in de Petruskerk zijn wij begonnen aan nieuw repertoire, met het Stabat Mater van Antonin Dvorak (1841-1904) als centraal stuk. We vullen dat aan met korte liederen van tijdgenoten.

Stabat Mater is een middeleeuwse tekst over het verdriet van Maria over de kruisiging van haar zoon Jezus Christus. Dvorak componeerde het stuk in een periode van rouw: hij verloor in korte tijd drie kinderen.

 

Zingen bij Akkoord?

Kamerkoor Akkoord heeft rond de 30 leden en staat onder leiding van dirigent Wim Dijkstra. Goed zingen en een prettige, vriendschappelijke sfeer vindt het koor belangrijk. Kamerkoor Akkoord heeft ruimte voor nieuwe leden van alle stemgroepen, maar met name voor sopranen. Ook deelname als projectlid is een mogelijkheid bij ons huidige ambitieuze programma. Kom gerust een keer vrijblijvend meezingen op de repetitie om kennis te maken. Na kennismaking volgt een stemtest. Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met het secretariaat via de Contactpagina.

De repetities vinden plaats op donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in de aula van de Vrije School Mareland, Maresingel 19 in Leiden. Gemiddeld twee keer per jaar komt daar een repetitiezaterdag bij.

Sinds januari 2004 is Wim Dijkstra de dirigent van het koor. Hij studeerde kerkmuziek en orgel aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam en koordirectie aan het Conservatorium Rotterdam. Behalve Kamerkoor Akkoord dirigeert hij ook het Haarlems Koor Lokaal en Westfrisia Cantat uit Onderdijk. Daarnaast is hij organist van de grote of St. Nicolaaskerk te Monnickendam.

De contributie bedraagt €300,- per jaar, inclusief twee volledige repetitiedagen.

Kijk ook op www.kamerkoorakkoord.nl