Kamerkoor Akkoord

Kamerkoor Akkoord zoekt projectleden voor uitvoering Stabat Mater van Antonín Dvořák

Het Leidse kamerkoor Akkoord viert in 2024 zijn 35-jarig bestaan en zet dat luister bij met een voor het koor uniek project. Daarvoor heeft het de samenwerking gezocht met vocaal ensemble Frascanti uit Amsterdam.

Op 3 en 4 februari 2024 willen de koren gezamenlijk twee concerten verzorgen. De uitvoeringen zijn in Leiden en Amsterdam door de beide koren, vier professionele solisten en begeleid door het Nicolaas Consort.
Het programma, dat in Leiden wordt ingestudeerd onder leiding van Wim Dijkstra en in Amsterdam onder leiding van Alfrun Schmid, bestaat uit het Stabat Mater van de Tsjechische componist Antonín Dvořák (1841-1904).

Stabat Mater is een middeleeuws lied over het verdriet van Maria vanwege de kruisiging van haar zoon Jezus. Zelf verloor Dvořák in korte tijd drie kinderen. Hij putte kracht uit zijn geloof en vond troost in het schrijven van zijn versie van Stabat Mater. Het werd een schitterend stuk voor vierstemmig koor, solozang en orkest.
Kamerkoor Akkoord heeft ruimte voor projectleden in alle stemgroepen, vooral bij de sopranen. Voor nieuwe vaste koorleden is ook ruimte.

Het project zal op zaterdag 7 oktober van start gaan met een repetitiedag.

Zangers die willen kennismaken met het koor, zijn welkom tijdens de open repetitie op donderdag 21 september, om 20:00 uur in Vrije School Mareland aan de Maresingel.

 

Zingen bij Akkoord?

Kamerkoor Akkoord heeft rond de 30 leden en staat onder leiding van dirigent Wim Dijkstra. Goed zingen en een prettige, vriendschappelijke sfeer vindt het koor belangrijk. Kamerkoor Akkoord heeft ruimte voor nieuwe leden van alle stemgroepen, maar met name voor sopranen. Ook deelname als projectlid is een mogelijkheid bij ons huidige ambitieuze programma. Kom gerust een keer vrijblijvend meezingen op de repetitie om kennis te maken. Na kennismaking volgt een stemtest. Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met het secretariaat via de Contactpagina.

De repetities vinden plaats op donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in de aula van de Vrije School Mareland, Maresingel 19 in Leiden. Gemiddeld twee keer per jaar komt daar een repetitiezaterdag bij.

Sinds januari 2004 is Wim Dijkstra de dirigent van het koor. Hij studeerde kerkmuziek en orgel aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam en koordirectie aan het Conservatorium Rotterdam. Behalve Kamerkoor Akkoord dirigeert hij ook het Haarlems Koor Lokaal en Westfrisia Cantat uit Onderdijk. Daarnaast is hij organist van de grote of St. Nicolaaskerk te Monnickendam.

De contributie bedraagt €300,- per jaar, inclusief twee volledige repetitiedagen.

Kijk ook op www.kamerkoorakkoord.nl