Kamerkoor Con Passione

Kamerkoor Con Passione komt van oorsprong uit de gemeente Kaag en Braassem, is opgericht in 1998 en staat vanaf juni 2017 onder leiding van dirigent Dirk Kaandorp.
De 17 koorleden beoefenen de zangkunst weliswaar als amateur, maar hebben allen een muzikale scholing gehad. Kamerkoor Con Passione is gespecialiseerd in a capella werken.

Het repertoire omvat werken vanaf de vroege renaissance tot moderne composities. Veelal meerstemmig, met eventuele solistische medewerking van eigen koorleden. Van de leden wordt een grote mate van zelfstandigheid verwacht bij het instuderen van de werken. Hoewel er hard gewerkt wordt op de repetities, is de sfeer ontspannen en plezierig.

Er is plaats voor nieuwe zangers in alle stemgroepen… wij streven ernaar om tot 4 x 5 zangers te komen, zodat we kwalitatief, financieel en artistiek onze ambities kunnen blijven waarmaken.
Ambitieuze, liefst geschoolde, zangers die belangstelling hebben mee te zingen in Con Passione kunnen gratis een paar keer meerepeteren en vervolgens auditie doen. Informatie hierover kan worden ingewonnen bij Marja, telefoon 071 – 501 21 57 of per e-mail conpassione@ziggo.nl.

Con Passione repeteert op maandagavond van 19.45 tot 22.00 uur in de Goede Herderkerk (of Meerburgkerk), Hoge Rijndijk 18 (2382AS) te Zoeterwoude-Rijndijk.
De contributie bedraagt € 35,=per maand. Zie ook onze website en lees eens in de reacties.

Waarom zou jij willen zingen bij Con Passione?
Eén van onze sopranen aan het woord: “Ik vond Con Passione een zeer gedreven en enthousiaste, en vooral ook vrolijke club mensen die op hoog niveau zongen. Ik was net begonnen met zangles en zocht een koor waarbij ik mijn geleerde techniek beter in de praktijk kon oefenen dan op het koor waar ik op zat. Het was en is heerlijk om de hele avond geconcentreerd met zang bezig te zijn. Hierbij speelt het enthousiasme van de dirigent ook behoorlijk positief mee. Gelukkig kwam ik door de auditie heen. Ik vond het daarnaast ook een uitdaging om oude kamermuziek a capella te zingen met een kamerkoor. Iets wat me nog steeds het meest aanspreekt, boven grootschalige projecten met groot koor en orkest. Dat had ik al heel lang gedaan en was toe aan iets nieuws.”

Of luister naar een van onze bassen: “Ik zit bij Kamerkoor Con Passione omdat ik daar word uitgedaagd met bijzondere, en steeds nieuwe ambitieuze programma’s, omdat het koor meerdere concerten per jaar geeft, vanwege de prettige werksfeer, vanwege het niveau van het koor, en ook omdat wij een vakkundige dirigent hebben die mij wekelijks nog wat leert.”

Het gevoel dat je ervaart als je met een stel prima zangers een werk goed uitvoert is nergens mee te vergelijken. Het raakt aan een aparte dimensie van je menselijk bestaan. Repetities en concerten kunnen zodoende veel voldoening geven en vormen een heerlijke uitlaatklep in deze stressvolle tijd. Verder hebben de zangers een goede band met elkaar en zitten in het koor humoristische mensen, die kunnen relativeren maar ook serieus zijn. De maandelijkse borrels zijn erg gezellig…

Informatie: www.kamerkoorconpassione.nl
E-mail: conpassione@ziggo.nl