Klein Leids Liederen Koor

Het Klein Leids Liederen Koor bestaat al 20 jaar. Wij zingen vierstemmig liederen van over de hele wereld. Van klassiek tot licht, van oud tot modern. Meestal a capella en soms met muzikale begeleiding. Elementen van andere kunstvormen als poëzie, verhalen en dans voegen wij graag toe. Gedurende het jaar treden we regelmatig op in en rond Leiden. Wij vinden het plezier in het sámen zingen belangrijk, maar we spannen ons ook in om goed te klinken. 

 Het koor bestaat momenteel uit 24 enthousiaste leden. Wij zoeken op dit moment nog versterking van een ervaren alt en enkele (lage) bassen. Sinds 1 september 2013 is Harm Huson dirigent van ons koor. Hij studeerde af als countertenor aan het Conservatorium Den Haag en volgde een tweejarige acteer-opleiding bij de Acteerstudio Den Haag. Harm geeft les aan de gerenommeerde zangopleiding Nieuw Vocaal  Amsterdam en is werkzaam als uitvoerend zanger, vooral in de oude muziek en in moderne muziektheaterproducties. Daarnaast is hij dirigent van verschillende andere zanggezelschappen, waaronder het Leidse Rumor di Mare. 

Wij repeteren op woensdagavond van 20.00-22.00 uur in de Oud katholieke Kerk aan de Cronesteinkade 2 in Leiden.

Sinds januari 2023 bestaat het bestuur uit de volgende koorleden: Aletta van ’t Hoog (voorzitter), Brigit van Haaster (secretaris) en hebben we een vacature (alg. bestuurslid). Een financiële commissie beheert onze financiën.

Contactadres: Brigit van Haaster, Telefoon: 06.18794490, Email: secretaris@kllk.nl
Bezoek voor meer informatie de eigen website van het Klein Leids Liederen Koor: www.kllk.nl.