Koor gezocht dat slaapliedjes kan zingen

6 juni 2019

Welk koor(tje) heeft zin om op zaterdag 21 september 2019 mee te doen aan kunst- en wetenschapsfestival Nacht van Ontdekkingen (www.nachtvanontdekkingen.nl) en daarin slaapliedjes te zingen in een talkshow ‘In bed met Maarten’?

Maters & Hermsen (waar ik als tijdelijke programmamaker voor werk) organiseert dit festival in opdracht van de Universiteit Leiden, Leiden Marketing  en Cultuurfonds Leiden.

Vraag We zouden een koor(tje) willen vragen om ca 2×10 minuten slaapliedjes te zingen in de talkshow ‘In bed met Maarten’ gepresenteerd door Maarten Keulemans (wetenschapsjournalist bij de Volkskrant), rond 20.00 uur en rond 21.30 uur. De talkshow gaat over allerlei onderwerpen die met slapen te maken hebben.

Presentator Maarten Keulemans ligt tijdens de talkshow in een bed, en het leek ons geweldig als iemand hem dan ook in slaap zingt! De zangers krijgen allemaal toegang tot het festival en een goodiebag, en iedereen mag gratis een gast meenemen.

Achtergrond Op zaterdag 21 september vindt in het Leidse centrum voor de 7e keer de Nacht van Ontdekkingen (www.nachtvanontdekkingen.nl voorheen: Nacht van Kunst & Kennis) plaats, een kennis- en cultuurfestival rondom het Rapenburg en de Hortus Botanicus. Als sprekers en acts voor het festival nodigen we meer dan 100 onderzoekers, kunstenaars en bandjes uit om op de diverse podia voor een breed publiek op te treden. 

Doelgroep Het publiek bestaat uit zo’n 3.500 tot 4.000 inwoners van Leiden en omstreken, vooral volwassenen. Het zijn niet allemaal hogeropgeleiden, dus we vragen sprekers geen vakjargon te gebruiken.

Doel Met dit festival willen we kunst en wetenschap voor een groot publiek toegankelijk maken. We willen mensen een leuke avond uit bezorgen, en ze laten zien hoe interessant en relevant wetenschap is. Daarnaast willen we het publiek ook aan het denken zetten. Bijvoorbeeld door dieper in te gaan op kwesties waar je meestal niet echt over nadenkt, of die je als vanzelfsprekend aanneemt.

Thema Het thema van het festival dit jaar is Licht & Donker, ingegeven door het 350e sterfjaar van Rembrandt, geboren Leidenaar en meester van het licht en donker. Zonder licht geen leven. Zonder licht geen donker. Kunst, fotografie en film bestaan bij de gratie ervan. Maar licht en donker kun je ook biologisch, natuurkundig of filosofisch benaderen. Je kunt het licht zien, verlicht worden of in het duister tasten. Er zijn sterrenstelsel die lichtjaren van ons af staan en informatie die zich sneller dan het licht verplaatst. Van lichte muziek, lichtzinnigheid en lichtende voorbeelden tot dark rooms, duistere types en de Donkere kamer van Damokles. We hopen van harte dat een koor mee wil doen aan dit festival!  Laat me weten wat jullie hiervan denken. En schroom niet om te mailen of bellen met vragen.

Fijne dag, Olga Crapels MATERSHERMSEN    COMMUNICATIEJOURNALISTIEK    

Werkdag: maandag