Leids Kamerkoor

Het Leids Kamerkoor bestaat uit ongeveer 28 enthousiaste zangers waar kwaliteit en plezier in het zingen voorop staan. Sinds 2019 is Dody Soetanto onze vaste dirigent.

Het koor kent een divers repertoire van middeleeuws tot hedendaags. We zingen vaak a capella, maar het zingen met instrumentale begeleiding en het grotere werk met orkest schuwen we niet. We kiezen meestal voor een thematisch programma met muziek van bijvoorbeeld Scandinavische componisten zoals Pekka Kostiainen of Ola Gjeilo; muziek uit de Renaissance van bijvoorbeeld Kuhnau en Vittoria; moderne  en hedendaagse componisten als Benjamin Brittten en Eric Whitacre.

Bij het LKK is natuurlijk ook plaats voor ontmoeting en ontspanning. Sterke punten van ons koor zijn volgens ons de muzikale ontwikkeling, een reeks van mooie en bijzondere concerten en bovenal de goede sfeer onderling en de sterke betrokkenheid van de leden. We hebben in Dody Soetanto een enthousiaste, zeer bekwame en ambitieuze dirigent die goed met deze combinatie weet om te gaan.

We laten ons graag zien en horen tijdens Leidse evenementen als het Leids Amateur Festival, de Hofjesconcerten en de Open Monumentendagen. Daarnaast hebben we in februari 2015 met een vijftal renaissanceliederen in het voorprogramma  van het Nederlands Kamerkoor in de Stadsgehoorzaal gestaan. Begin juni 2015 hebben wij deelgenomen aan het Tampere Music Festival in Finland, waarvoor wij een zilveren Award in de Chorus Review  hebben mogen ontvangen. Op vrijdag 11 december 2015 hebben wij een ontroerend kerstconcert in de Petruskerk gegeven met publiek uit de net geopende noodopvang voor vluchtelingen Leiden. Op 26 juni2016 hebben wij een bijzonder mooi a capella concert gegeven met als thema ‘de Liefde’: “Rise Up my love” en op 10 september hebben wij in de Hooglandse Kerk een muzikale bijdrage geleverd aan de Open Monumentendag. Na de zomer van 2016 zijn wij begonnen met de repetities van ons winterconcert dat op 27 januari 2017 zal plaatsvinden. Op het programma staan werken van Sisask, Kreek, Pärt, Whitacre, Gjeilo, Mendelssohn, Palestrina, e.a.

Geïnteresseerde zangers zijn van harte welkom enkele repetities bij te wonen. Van nieuwe leden en eventuele projectleden wordt wel koorervaring verwacht, muzikaliteit en het vermogen om zelfstandig thuis muziek in te studeren. Je kunt eerst vrijblijvend een aantal repetities komen meezingen, alvorens auditie te doen.

De contributie bedraagt € 27,50 per maand.

Het koor repeteert op dinsdagavond van 20.00-22.15 uur op locatie Haagweg 4 (naast Theater Ins Blau) in het hart van Leiden. Daarnaast hebben we jaarlijks een of twee studiedagen in of vlakbij Leiden. Voor meer informatie zie onze website: www.leidskamerkoor.nl

Mailen kan ook: info@leidskamerkoor.nl