Opera Festa

Opera Festa is het operagezelschap van Leiden. Opera Festa verzorgt verrassende, kamermuzikale uitvoeringen van aansprekende opera’s op uiteenlopende locaties. Artistiek leider is dirigent Wim Dijkstra. Producties van Opera Festa met regisseur Nynke van den Bergh zijn Iphigénie en Aulide van Gluck (Bonafestatheater, 2011), La Sonnambula van Bellini (Leidse Schouwburg, 2013), Cavalleria Rusticana van Mascagni (Pieterskerk, 2015), met regisseur Miranda Lakerveld Nabucco van Verdi (Stadsgehoorzaal, 2017) en met regisseur Saskia Bonarius La Vestale (Rijksmuseum van Oudheden, 2019). In 2018 was de eerste edities van het 3-daagse Festa OperaLab. In oktober 2021 was de 2e editie met muziek uit de vrolijke opera Fantasio van Jacques Offenbach.

Het Festa Operakoor is een dynamisch koor, gevormd door gedreven amateurzangers met een passie voor opera. Niet alleen zingen en spelen zij tijdens de voorstellingen van Opera Festa, zij zijn ook volop betrokken in het hele proces van maken en produceren.

Op 15 en 16 juli 2022 zal Opera Festa Les pêcheurs de perles van Georges Bizet uitvoeren in de Hooglandse Kerk in Leiden. Wim Dijkstra maakte een kamermuzikale bewerking van Les pêcheurs de perles, waar hij een proloog aan toevoegde uit Lakmé van Léo Delibes. Het koor is volop betrokken in het verhaal en de talrijke koorpartijen zijn mooi en gevarieerd: langzaam, snel, beschouwend of dansend.

Projectleden kunnen zich nu aanmelden voor het Opera Festa koor. Een operaproject betekent veel plezier maken, maar natuurlijk ook flink studeren, want als koorzanger zing je alles uit het hoofd. De repetities voor het koor zijn op 13 zondagavonden, voorlopig gepland vanaf 13 februari. De projectweek begint voor het koor op donderdagavond 7 juli 2022 en duurt tot en met de uitvoeringen. Als projectlid is het belangrijk dat je in de projectweek geen repetitie mist, maar dat wil je ook niet, want het is enorm genieten als alles samenkomt: zingen en spelen met koor, solisten en orkest! 

Kosten van deelname bedragen 225 euro. Studenten en jongeren kunnen meedoen voor 100 euro. Je kan je aanmelden via info@operafesta.nl. Zangers die nog niet bekend zijn bij Opera Festa zullen worden uitgenodigd om voor te zingen. 

Voor meer informatie zie ook www.operafesta.nl 

Opera Festa projectkoor