Puic

Al sinds 1987 een begrip in Leiden: PUIC! Een koor dat, naast het zingen, plezier hoog in het vaandel heeft staan.

Dat het bij ons een vrolijke boel is, blijkt meteen al uit onze naam. PUIC staat voor Populus Unus In Cantione, ofwel, het volk één in gezang! 
Die gezangen zijn niet onder één noemer te vangen. 
Wat we zingen is heel divers: van Purcell tot Adele, van Zweeds volksliedje tot Japans slaapliedje, klassiek of eigentijds: voor elk wat wils. We zingen onze stukken meestal vierstemmig. PUIC heeft ruim dertig leden, zowel mannen (tenoren en bassen) als vrouwen (sopranen en alten).

Omdat we zo’n gezellig koor zijn, blijven de meeste leden jarenlang ‘plakken’. En er zijn zelfs opzeggers die spijt krijgen en gewoon weer terugkomen. Dat betekent overigens niet dat nieuwe leden er maar moeilijk tussen komen: nieuwelingen worden warm ontvangen! We hebben echter niet zo vaak vacatures, al zijn goede tenoren altijd welkom.

Natuurlijk repeteren we hard en doen ons best zo mooi mogelijk te zingen, maar daar laten we het niet bij. Naast een klein aantal optredens per jaar doen we mee aan koor- en muziekfestivals (zoals het Leids Amateurkunst Festival), treden we op tijdens Open Monumentendag en hebben we tal van buitenkoorse activiteiten. 
Zo organiseren we jaarlijks een diner chantant, een wandeling en een workshopweekend, en bezoeken we elk jaar samen de Parade in Den Haag. 
We repeteren gemiddeld drie keer per maand op donderdagavond van acht tot tien in Sijthoff in de Doezastraat. En na afloop van de repetities duiken degenen die er zin in hebben nog even het café in voor een biertje… 

Sinds 2017 is onze enthousiaste en gedreven dirigent Marlies Huitink. Zie voor meer informatie www.puic.nl.

Ben je nieuwsgierig geworden, kom dan gerust eens meedoen tijdens onze repetitie. 
Voor meer informatie kun je contact opnemen met onze secretaris via info@puic.nl.