Toonkunstkoor Leiden

Wij zijn een gemengd koor met ruim 75 leden met een geschiedenis die teruggaat tot 1875. Elke twee jaar geeft het koor drie concerten onder leiding van onze vaste dirigent Hans van der Toorn die ons met zijn enthousiasme en muzikaliteit inspireert. Het koor onderscheidt zich door een uitdagende en afwisselende repertoirekeuze, met zowel bekend en minder bekend werk. Zo combineert het koor in een Verdi-concert zowel bekende muziek uit “Nabucco” – waaronder het Slavenkoor – met weinig uitgevoerd werk van dezelfde componist.

Concerten vinden plaats op de grotere Leidse podia, zoals de Pieterskerk, de Hooglandse kerk en de Stadsgehoorzaal, maar ook op kleinere locaties, zoals de Vredeskerk en de Petruskerk. Als het programma daarom vraagt, werken we samen met professionele solisten en met orkesten en/of koren uit de regio.

We repeteren wekelijks op dinsdagavond van 20:00 – 22:15 in de Vrije School Mareland, Maresingel 19 te Leiden. Als pianiste/repetitor begeleidt Vivienne ChuLiao de repetities en daarnaast is Margot Kalse als zangpedagoge aan het koor verbonden om de kwaliteit te waarborgen.

Nieuwe leden

Het Toonkunstkoor Leiden zoekt nieuwe leden, met name tenoren en sopranen, maar ook bassen zijn zeer welkom. Voor alten geldt momenteel een wachtlijst. Als u een keer wilt meezingen, bent u van harte welkom. Het is fijn als u van tevoren een afspraak maakt  met Leo Vogelenzang door een mail te sturen naar: toonkunstkoorleiden@toonkunstkoorleiden.nl

Voor andere zaken kunt u contact opnemen met de secretaris: Robert Scheltens: secretaris@toonkunstkoorleiden.nl.

Website
Bezoek ook onze website: www.toonkunstkoorleiden.nl voor meer informatie over ons koor, onze (toekomstige) concerten en de kaartverkoop.