Wednesday Evening Singers

December 1993. De King’s Singers bestaan 25 jaar en doen tijdens hun jubileumtournee Den Haag aan. Jeroen Koning en Birgit de Wolf en Arjen en Caroline van der Kuijl kopen kaartjes, zonder dat zij dat van elkaar weten. Ze treffen elkaar in de pauze. Hé, vinden jullie dit ook leuk? Die avond ontstaat het idee om zelf een close-harmonygroep te vormen volgens de samenstelling van de King’s Singers.
Op woensdagavond 2 februari 1994 is het zover: de Wednesday Evening Singers worden opgericht en zetten hun tanden in de allereerste twee nummers: de madrigaal ‘Fine knacks for ladies’ en de folksong ‘Early one morning’.

En nu ruim vijfentwintig jaar later bestaat de Wes nog steeds. Lief en leed wordt met elkaar gedeeld. De woensdagavond is de repetitieavond gebleven, voor de naam is nooit een beter alternatief gevonden, het plezier in repeteren en af en toe optreden is onverminderd groot. De Wes bestaat al weer bijna 10 jaar uit Heleen Nobbe (sopraan), Caroline van der Kuijl (alt), Wim Sangster (tenor), Arno Meijer (tenor), Arjen van der Kuijl (bariton) en Adri den Ouden (bas).

Het repertoire is breed. Of het nu madrigalen zijn uit de renaissance of pop van deze eeuw, verstilde nummers van de Salvation Army of energieke spirituals, modern klassiek of ludieke bewerkingen van het ijzeren repertoire, Engelse of Nederlandse folksongs/volksliedjes of Barbershop voor enkel de mannen: we beleven er veel plezier aan! Optreden doen we eens per jaar met een eigen concert, en daarnaast bij gelegenheden zoals tijdens het klimaatdebat en de kerstmarkt in de Leiderdorpse Dorpskerk.

Meer informatie over de WES op Facebook: wednesdayeveningsingers
Contactpersoon: Arjen van der Kuijl, tel. 06 43429679, e-mail: acvanderkuijl@icloud.com