17 januari 2017, tweede presentatieavond LAF 2017

17 november 2016

Leids Amateurkunst Festival 2017 – Onze Leidse Stijl

In het najaar van 2017 kunnen amateurs van alle kunstvormen tijdens het tweejaarlijks Leids Amateurkunst Festival (LAF) zich presenteren aan een groot publiek.

Leiden viert in 2017 dat Theo van Doesburg in 1917 het tijdschrift De Stijl oprichtte. Het festivalthema Onze Leidse Stijl sluit hierop aan. De kunstenaars die in het tijdschrift De Stijl publiceerden, streefden naar een betere wereld, naar vernieuwing in de kunst door samenwerking in een sfeer van vrijgevochtenheid. Dit willen we terug laten komen in het Festival. Niet de letterlijke kunstvormen, maar door de sfeer uit die tijd en door crossovers van kunstdisciplines.

Amateurs van verschillende kunstdisciplines kunnen presentaties geven in hun eigen stijl, en verwijzen naar kunststromingen uit de eerste helft van de vorige eeuw én dat samen met of geïnspireerd door een andere kunstvorm. Door deze unieke samenwerkingen verwachten we het publiek te trakteren op onverwachte combinaties en bijzondere optredens.

Laat je als koor ook inspireren door de muziek uit het Interbellum, of ga de samenwerking met een theatergezelschap of een drumband en meld je aan via het inschrijfformulier.  Meer informatie: www.leidsamateurkunstfestival.nl

Om elkaar te inspireren en om kunstvormen aan elkaar te koppelen, organiseert het LAF op 17 januari 2017 een date-avond in het Volkshuis voor potentiële festival- deelnemers.