Zijn er onder jullie zangers die graag kennismaken met opera en zich willen wagen aan de fantastische en tijdloze muziek van Verdi, en het drama van Macbeth? Dan is dit je kans, want:

Opera Festa presenteert:

Macbeth
van Guiseppe Verdi
vrijdag 12 en zaterdag 13 juli 2024
Marekerk te Leiden
Wim Dijkstra, dirigent
Isabel Schröder, regie
Arjen Bijtelaar, licht
Nicolaas Consort

Festa zet in 2024 Macbeth in de schijnwerpers, de dramatische opera van Giuseppe Verdi in een nieuwe, kamermuzikale bewerking. Het verhaal van Shakespeare over de machtsbeluste koning die meedogenloos politieke rivalen en tegenstanders uit de weg ruimt lijkt actueler dan ooit. Wat is echt, wat is verbeelding? De opkomst van AI dwingt ons hierover na te denken. Wij worstelen net als Macbeth met het interpreteren van beelden en berichten. Hoe sterk staan we in onze schoenen? Hebben we echt een eigen wil, of worden we aangedreven door onze driften, voortgestuwd door de talloze prikkels van buitenaf? Verdi voegt met zijn koren de stemmen toe van het volk en maakt met zijn muziek het verhaal nog doordringender: de aanstichters, de opiniemakers in de vorm van heksen die het hoofd van Macbeth op hol brengen met visioenen van roem, de hovelingen en vrienden die het feest van zijn koningschap meevieren, de soldaten en moordenaars die Macbeth bijstaan in zijn zucht naar macht, de slachtoffers van het geweld, de vluchtelingen en ten slotte de wraakengelen die het leger van Macbeth verslaan.

Doe mee met dit bijzondere project! Opera Festa stelt een koor samen van amateurzangers die een passie hebben voor muziektheater. Onder leiding van dirigent Wim Dijkstra en dirigent en mezzosopraan Alfrun Schmid repeteer je vanaf februari de koren uit de opera. Samen met regisseur Isabel Schröder en de andere koorleden verzorg je de kostuums, rekwisieten en decors, je wordt volledig ondergedompeld in de wereld van de opera.

Voorproefje
Om je alvast te laten kennismaken met de geweldige muziek van Verdi sturen we een link mee van het ‘Heksenkoor’ in de uitvoering van het Royal Opera Choir te Londen. Misschien overbodig om te zeggen, maar toch: in tegenstelling tot wat de titel doet vermoeden is de opera in het Italiaans.
https://youtu.be/MFy_r1es0Fo?feature=shared

Zin? Schrijf je in!
Mail: Stuur een mail naar: info@operafesta.nl met je naam, je stemgroep (als je die weet) en je mailadres. Mag ook naar jacqueline.weeda@telfort.nl, (secr bestuur Opera Festa)

Start repetities: zondag 11 februari 20.00 uur, Vrije School Mareland, Maresingel 19, Leiden. Tot aan de projectweek repeteren we 14 keer.

Projectweek: donderdag 4 juli 2024 – vrijdag 12 juli 2024
Uitvoeringen: vrijdag 12 en zaterdag 13 juli 2024 Marekerk, Lange Mare 48, Leiden.
Projectbijdrage voor deelnemers: €275,-
Voor studenten geldt een aangepast tarief van €100,-
Maak het bedrag over naar:NL22 TRIO 0198 3490 25 ten name van Stichting Opera Festa Leiden. Na betaling is je inschrijving definitief.

Tot Festa!

Bestuur Opera Festa
Wim, Jan, Bert, Jacqueline